Benetton op z'n Afrikaans

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Witte stoffen zijn versierd met fijne ruitjes die naar kleurige kralen of zaadjes van tropische vruchten verwijzen. En de felle kleuren van kaftans en batiks verwijzen naar de explosieve creativiteit van Afrika. United Colors of Benetton richt zich deze zomer duidelijk op het Afrikaanse continent. Met een speciale Afrikaanse lijn, die vanaf maart te koop is in een beperkt aantal winkels, brengt Benetton een ode aan de veelkleurige en exotische kanten van het omstreden werelddeel.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Benetton benadrukt met de nieuwe lente- en zomercollectie de positieve energie van de Afrikaanse cultuur. Soepel vallend jersey geeft de jurken, bloesjes en truitjes een luchtige en speelse look. En vrolijk gekleurde kralenkettingen maken een African style outfit helemaal compleet.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Tegelijk met de lancering van deze speciale collectie start Benetton met een nieuwe reclamecampagne rond Afrika. Met de slogan 'Africa Works' brengt het liefdadige modemerk – dat bekend staat om zijn geruchtmakende reclames over de internationale armoedeproblematiek – microfinancieringsprogramma’s in Senegal onder de aandacht. Op billboards en websites worden Senegalese arbeiders in beeld gebracht die dankzij een mikrokrediet hun eigen kleine, maar productieve onderneming hebben opgezet.

Afbeelding verwijderd door redactie

Benetton steunt de Senegalese ondernemers niet als enige. Singer-songwriter Youssou N'Dour is betrokken bij de campagne en zal tijdens zijn wereldtournee in 2008 aandacht aan 'Africa Works' besteden. Bovendien kan ook jij een handje helpen. Met de aankoop van een T-shirt van 'Afrika Works' help je de juwelenontwerpers, textielverkopers en kledingmakers namelijk nog een stapje verder.

Meer informatie: Benetton