Lekker in het leer

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Zomer 2008 staat in het teken van nieuwe kledingsilhouetten, het vormexperiment en coupe. Dit komt sterk naar voren in trendlijn voor vrouwen Arma Collection. Topitem is bijvoorbeeld een kort trenchcoatje in A-lijn silhouet; met de bekende grote kraag, raglanmouwen, en prachtige plooidetails in het voorpand

De uitstraling van de Arma Collection is chique en kalm. Het hippe Goat Jungle-thema draait om een nieuwe suèdekwaliteit met een zacht schaduweffect. De modellen in dit leerthema kregen doorgestikte coupedetails in verschillende richtingen en grove offwhite stitching. Opvallend, maar chique, is het zachte licht geschuurde leer met zilverprint. Want het echte bling mag dan uit zijn, zilverglans is überhip. In dit zilverleer onder meer: een sober bomberjackje in de sfeer sports meets classic

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Het trenditem van Arma Women, de commerciële lijn van Arma Leder, is dit seizoen het nieuwe colbert dat sluit met één knoop. Het valt langer en is opvallend mooi van coupe. De details zijn met mate aangebracht. Andere beeldbepalers voor de zomer van 2008 zijn het kokerrokje, de heuplange trenchcoatjes en een reeks jackjes in recht of bomber-model. Nieuw is ook de korte blazer met een a-symetrische ritssluiting in plaats van de standaard knoopsluiting. Alle items zijn onder andere te krijgen in zachte lichtgekreukte nappa's of suède.

Opvallend stoer is Lamb Antique Washed; een gewassen, iets geschuurde leersoort, met lichtere naden. Dit leer is gebruikt voor een kek blazertje, een 'jeans' kokerrok en 'jeans' jackje. De items zijn afgewerkt met meerkleurige stiksels, plooidetails en raw edges.

Afbeelding verwijderd door redactie

Simpele vormen zien we terug in het contrasterende thema Black and White, waarbij de stitching en accessoires het contrast aangeven. Witte zachte Lam nappa met zwarte handstitching of andersom uitgevoerd in bandplooirok, Chaneljasje en een blazer met afneembare kraag.

Meer informatie over de leercollectie van Arma Leder vindt u op www.armaleder.nl