Nieuws: De tassenlijnen van Leontine Hagoort.

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Leontine Hagoort heeft zelf een paar honderd tassen in haar bezit die ze liefkozend haar 'bibliotheek' noemt. "Ik koop overal waar ik ben een tas. Dat is mijn studiemateriaal", aldus de up-and-coming tassendesigner die furore heeft gemaakt bij labels als Esprit, More & More, Colorique, Mexx en Oilily.

Deze zomer introduceert deze Nederlandse ontwerpster haar twee eigen tassenlijnen in Nederland. De vrouwelijke en elegante Leontine Hagoort en een jeugdige en fleurige tassenlijn met de naam Leontine by Leontine. De collecties worden gekenmerkt door de originele ontwerpen, authentieke handwerkdetails en hoogwaardige materialen.

Leontine Hagoort

De zomercollectie van deze lijn kreeg de naam Ashbury Park, genoemd naar het park in San Francisco, waar de hippies voor het eerst samenkwamen om te relaxen, te musiceren en van het leven te genieten. De basisingrediënten voor deze lijn zijn dan ook western, folklore, vintage en hippie. De collectie heeft vormen die tegelijk vrouwelijk, casual, praktisch en ruim zijn. Haar voornaamste kleuren zijn zwart, pink en naturel met als accentkleuren aqua, geel, rood, diep oranje en limoen groen. Ik ben vooral gecharmeerd van de vele details, zoals een metalen hanger in vlindervorm, de folklore borduursels en het mooie handwerk.


Leontine by Leontine

Leontine speelt met deze eigen accessoirelijn in op de trend dat modefans, naast hun bekende merktassen, ook op zoek zijn naar unieke exemplaren die nog niemand heeft. Het merk Leontine by Leontine staat voor ontwerp, vervaardiging en wereldwijde verkoop van unieke, eigentijdse accessoires. De collectie heeft, net als de lijn Ashbury Park een vintage- en folkloretoets. De lederen details geven de ontwerpen een stoere look. Toch maken de typische bloemborduursels de modellen zeer vrouwelijk en geraffineerd. De accessoirelijn Leontine by Leontine is verkrijgbaar in de parfumerie (o.a. Douglas).


Voor meer informatie ga je naar Leontinehagoort.com.