Musthave: Global Goodies tassencollectie

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De damestassen zijn voorzien van een opvallende voering: een zilverkleurige satijnen stof met een zeefdruk van een typisch Indiaas vervoermiddel, de riksja. De tassen zijn gemaakt van stoer leer, maar hebben een elegante uitstraling. De meeste tassen hebben een extra lange verstelbare draagband voor optimaal draagcomfort.

Round Bag

Damestas (50 cm breed en 30 cm hoog) die uitgevoerd is in kwalitatief mooi en robuust leer met een verfijnde belijning. De tas is op twee manieren te dragen. De draagband kan door de lussen worden geschoven om er zo een schoudertas van te maken. Je kunt ook de draagband door alle lussen trekken, zodat er één lange band ontstaat. De tas is dan als een cross-over te dragen. De tas is geschikt voor A4 en heeft de bijzondere riksja voering aan de binnenzijde.


Shopper

Damestas (33x37cm) die als handtas, maar ook als cross-over te dragen is. De shopper is voorzien van mooie fournituren en is daarmee de meest klassieke tas van de collectie. Evenals de andere tassen heeft deze tas een stevig ritsvak aan de binnenkant van de tas en een praktische clip om je sleutels aan te hangen.


Double Bag

Mannentas (43x29cm) die ook bijzonder geschikt is voor de stoere vrouw. Het is een grote tas die eigenlijk bestaat uit twee tassen die aan een draagband geklikt kunnen worden. Je kunt er ook weer één afhaken wanneer je wat minder te vervoeren hebt. De tas is op de bodem extra verstevigd zodat hij tegen een stootje kan. De Double Bag wordt ook met een enkele tas aangeboden.

DDiD

Dutch Design in Development koppelt Nederlandse ontwerpers aan kleine producenten in ontwikkelingslanden. Samen met lokale ontwerpers en ambachtslieden worden nieuwe producten ontwikkeld die passen in de hedendaagse westerse markt. DDiD biedt Nederlandse ontwerpers de gelegenheid om inspiratie op te doen en te werken in andere omstandigheden met vaak nog niet eerder gebruikte materialen en technieken.

Cindy Jeurissen

Deze jonge (27 jaar) ontwerpster, ontwerpt en vervaardigt onder haar eigen label Cin by Cindy Jeurissen exclusieve en goed draagbare tassen en accessoires. Cindy Jeurissen heeft een weblog bijgehouden van haar ervaringen in India: Cindyjeurisseninindia.blogspot.com

Global Goodies

Global Goodies ontwerpt, ontwikkelt en produceert gebruiksvoorwerpen in ontwikkelingslanden. De organisatie werkt vanuit het everybody happy in the chain principe. Dat wil zeggen dat er op geen enkele plek in het productieproces sprake mag zijn van uitbuiting van welke partij dan ook. Er wordt een eerlijke prijs aan de producenten betaald. Ook worden zij ondersteund in hun bedrijfsvoering door samen aan productontwikkeling te werken.

De tassen zijn te bestellen via Globalgoodies.nl en vanaf najaar 2009 te verkrijgen bij verschillende winkels in Nederland.