Product: De ultieme lekker zittende schoenentest.

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Quiva

Het eerste paar schoenen dat ik ontvang, zijn knalroze Quiva's. Ik houd van roze, dus die kleur is perfect. Het is de grootte waar ik wat moeite mee heb. En ik ben niet de enige! Ik laat mijn nieuwe schoeisel eerst maar eens een poosje onder de kapstok staan. Ik durf nog niet echt de straat ermee op. Mij maakt het niet uit, maar mijn omgeving ziet de schoenen en werkelijk iedereen heeft commentaar. De enige die mij een hippe chick vindt, is mijn neefje van vier. Hij vindt ze fantastisch en trekt ze vrolijk zelf ook aan. Hij komt er alleen niet zo ver mee.

Ik besluit om de 'stoute schoenen' aan te trekken en met de Quiva's naar buiten te gaan. Ik kom opmerkelijk weinig mensen tegen, want ik krijg geen ongemakkelijke blikken of verborgen lachbuien. Behalve dan openlijke lachbuien van een vriendin, die me herhaaldelijk verzekerd dat ze écht niet zo mooi zijn. Maar behalve niet zo mooi, zijn de Quiva's nog veel meer andere dingen: ze zijn gemaakt uit een speciale harssamenstelling (EVA - Ethylene Vinyl Acetate). Dit geeft een zacht kussengevoel met een maximum aan comfort en schokabsorptie. Ze zijn slijtvast, vederlicht en gemakkelijk schoon te maken.

Eerlijk is eerlijk: ze lopen echt zalig. Het lijkt een beetje alsof ik op kussentjes loop en dat voelt bijzonder prettig. Ik wandel er gemakkelijk op weg en weet dat ik het uren kan volhouden. Ideaal voor een lange, slopende winkeltocht dus. Ook een echte aanrader wanneer je verpleegkundige bent en dagelijks kilometers aflegt.

Kijk voor meer informatie op de website van Quiva.



Vibram FiveFingers

Nog een paar schoenen die er op z'n zachtst gezegd opmerkelijk uitzien. Ken je die sokken waarin je je tenen 'per stuk verpakt'? De naam Vibram FiveFingers verraadt het eigenlijk al: je vijf tenen zijn, net als bij de sokken, te bezichtigen. Opnieuw haal ik diep adem en ik denk bij mezelf: "Hoe moet ik daarmee de straat op?" Waarom heb ik dit mezelf op de hals gehaald?

Deze innovatieve schoen zorgt voor maximale bewegingsvrijheid van je voeten. De flexibele zool volgt de vorm van je voet en houdt je tenen van elkaar gescheiden. De ideale teenstappers voor elke trektocht. Het is dus bijna alsof je op blote voeten loopt. FiveFingers zijn ideaal om te dragen tijdens yoga, pilates en core-fitness. Ze zorgen voor het vergroten van comfort, balans en het gevoel van controle. Je voeten én tenen zijn flexibel, maar stabiel. Ook rennen is een aanrader. De wetenschap is van mening dat rennen op blote voeten je sneller en verder laat lopen, met minder blessures. Wie op blote voeten rent landt op de voorvoet, wat zorgt voor een optimale balans, meer stabiliteit en minder impact op het lichaam. Het rennen op FiveFingers verbetert de wendbaarheid, de kracht en de balans van het lichaam en houdt je in contact met de bodem waarop je loopt. Zo kun je meteen corrigeren als dat nodig is.

Het is nog niet zo gemakkelijk om ze aan te krijgen, mijn tenen lijken een eigen leven te gaan leiden: ze willen niet in de schoenen. Als ik ze dan eindelijk aan heb, krijg ik het gevoel dat ik waterschoenen aanheb. Ik zie mezelf al over het strand lopen, met deze voetbescherming voor de te hete stenen. Maar daar zal ik ze dan ook alleen maar voor gaan gebruiken.

FiveFingers zijn verkrijgbaar vanaf ¤ 89,- in de maten 40-47 (heren) en 36-41 (dames). De teenstappers worden uitgevoerd in verschillende modellen en hippe kleuren. Ze worden verkocht door de betere buitensportzaken en via de webshop op www.fivefingers.nl