Musthave: Luipaard en wilde printjes.

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Dat is meestal het soort van vrouwen waar je liever niet bij wilt horen. Beroemde Hollywood sterren komen er gemakkelijk mee weg om met dierenprintjes de lens van de paparazzi te lokken, maar zo hebben vrouwen met het oudste beroep ter wereld ook altijd hun klanten weten te vangen. Misschien vinden Nederlandse vrouwen het iets te trashy, want met name bij de Britse online winkels vindt je een keur aan dierenprint schoenen. Terwijl je in ons onderkoelde landje heel goed moet zoeken naar een spannend printje.

Als je af en toe toch een wilde bui hebt en daar graag uiting aan wilt geven, dan is er toch bijna niets beter te verzinnen dan een wild dierenvelletje. Deze winter zien de prints er minder ordinair uit. Er is met name in de hogere prijsklasse een menagerie aan dierenprints te vinden, zoals zebra, tijger, jaguar en luipaard-print motieven.


Voor veel vrouwen geldt echter een waarschuwing voordat ze zich hullen in dierenprints:

Je moet voorzichtig zijn en deze motiefjes met mate gebruiken, zeker als je blond bent. Voor brunettes is het iets makkelijker.

Overdag ziet het er minder opvallend uit dan 's nachts, maar je moet evengoed echt in de juiste stemming zijn, want mensen zullen naar je kijken. Je kunt je niet verstoppen.


Animal Magic: houd het strak!

De eerste voorwaarde is dus de juiste houding, de tweede is dat de stof van je kleding weelderig is, luxueus, er mag absoluut geen zweem van bar- of straatmeid aan hangen. Denk liever aan kokerrokjes, driekwart lange jassen en zijden shirts. Het beste kun je gaan voor dure materialen. Combineer luipaard met sobere grijze of zwarte tinten.

- Je houding is de sleutel: denk aan sluipende roofdieren niet aan lieve poesjes.

- Zoek naar verfijnd afgestemde texturen, zoals zijde en wol. Zeg nee tegen kant, glanzend satijn en goedkope niets verhullende jersey.

- Als je twijfelt, wees spaarzaam met accessoires. Beperk het tot één fantastisch item. Draag dus in geen geval zowel schoenen als tas in luipaardprint.

- Felle prints werken het beste bij tieners en twintigers. Grijze versies zijn super-chic op elke leeftijd en de oplossing voor blonde luipaardprint liefhebsters. Dierenprints, zou je kunnen zien als het beige voor kittige vrouwen.


Bij de online luxe websites zoals Net-a-porter en Colette springen de dieren dingen bijna uit de schappen. Yves Saint Laurent, Jimmy Choo en Christian Louboutin lopen er duidelijk niet voor weg. Maar hun schoenen hebben prijzen die de meesten van ons niet kunnen betalen. Voor betaalbare spannende schoentjes met hak of zonder hak, moet je echt even bij Asos kijken.

Wat in ieder geval voor iedereen goed kan is een vleugje jungle, zoals ballerina's onder je jeans. Leeftijd hoeft echt geen belemmering te zijn. Just go for it!

Op de website Myfavouriteshoes.nl kun je dagelijks leuke artikelen lezen over vrouwen en hun liefde voor schoenen.