Wintercollectie Expresso

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Soft Punk

is een op jogging-de-luxe geïnspireerde collectie. Een relaxte lijn waarbij de comfortabele legging nog steeds het beeld bepaald aangevuld met vrouwelijke tuniekjes en wijdere tops met sexy overhangende schouder. Maar ook de broek maakt haar rentree binnen het modebeeld. Losjes aan de bovenzijde en een aangerimpeld smal onderbeen. Korte blazers met schoudervulling worden gedragen over aansluitende lange shirts met een nonchalante valhals. Het kleurbeeld is rustig met licht- en donkergrijs mêlee, ingetogen blue purple en fris wit als contrast.

The Power of Flowers biedt een volledig nieuw silhouet. De focus ligt vooral op vrouwelijke belijningen met het accent op de taille. Daarnaast wordt het vrouwelijke karakter nog eens extra benadrukt door weelderige bloemendessins en wordt de taille geaccentueerd door opvallende plooien en vouwtechnieken. Broeken,jurkjes en rokken in intense blackberry tinten worden moeiteloos gecombineerd met tops in de diverse mauve tinten, alles uitgevoerd in soepele crêpes en zachte tricots.

Naarmate het seizoen vordert maakt de revival van de jaren ’80 haar entree met de Power Woman collectie. De schoudervulling viert hoogtij in jurkjes, blazers, T-shirts en tuniekjes met hippe dessins als onregelmatige stippen en kwastdessins, die zo kenmerkend zijn voor dit funky tijdperk. Combineer dit met de verschillende variaties in leggings; van glans tot imitatieleer en met opvallende details zoals drukkertjes en ritsen. Daarbij wordt de strakke belijning van de items extra ondersteund door technische materialen en stevige stoffen. Zwart is dé kleur om dit sterke silhouet extra kracht bij te zetten en wordt gecombineerd met typische jaren ’80 kleuren als bubblegum pink en kobaltblauw.

[doclib][/doclib]

Luxurious Comfort showt de belijning om een O-vorm. Het silhouet valt los om het lichaam en is naar de zoom toe wat smaller, zodat de tops perfect te combineren zijn met de smalle broeken. Mooie, lange vesten van warmere, zachte breisels. Het dark grey van de broeken en blazers steekt perfect af tegen de verschillende tinten rood - van bordeauxrood tot vurig rood – in effen, maar ook in de rijke bloemdessins die dit thema kleurrijk omlijsten.

[doclib][/doclib]

Met Casual de Luxe met een knipoog naar military, zet Expresso een vrouwelijk geraffineerd beeld neer met veel zwart, metallic highlights en milk voor een fris contrast. De collectie wordt vooral gekenmerkt door opvallende details, zoals opgestikte zakken, paletten, kenmerkende oud zilveren knopen en ritsen, zilverdraad, pailletten, kraaltjes en studs. Stoere, doorgestikte combatpants en broeken met subtiele plooien en enkelstrap zijn oneindig te combineren met verfijnde tops met valhalzen, draperieën, plooitjes, pofjes en rimpelingen, uitgevoerd in fijne breisels en glanzende jerseys. Ook in deze lijn ligt het accent op de schouders.

City Chic is een thema met opvallende materialen, spannende combinaties en enorm veel aandacht voor details. Tops en jurkjes in prachtige materialen als vallende voile, soepele viscose en subtiel glanzende jersey, accentueren de hals door een wijde, geplooide of drapy halslijn.

Fantastisch te combineren met mooi gesneden blazertjes in wol, zijde, velours of kleurig bont, of met heerlijk warme breisels in chenille en harige garens wanneer de winter aanklopt! Naast het warme salamanderblauw en een klein beetje zwart, wordt er binnen dit thema gespeeld met prints; van een funky panterprintje tot een opvallende fotoprint met veel kleurschakeringen. Door het gebruik van pailletten, kralen, mooie schouderapplicaties en borduursels, zijn de items perfect voor de feestdagen hoewel al deze glimmers ook supergoed combineerbaar zijn met een dagelijkse casual outfit! De City Chic look is helemaal compleet met een uitgebreide collectie accessoires, zoals de kleurrijke tye dye shawls, stoere kettingen met meerdere rijen schakels en subtiel gedecoreerde riemen!

[doclib][/doclib]

Met Krystle en Alexis in de hoofdrol, zet Expresso de op en top vrouwelijke glitter & glamour Dynasty feestcollectie neer. Glanzend zwart met schitteringen van zilver en brons, stijlvolle printjes, grafische motiefjes en natuurlijk pailletten laten je tijdens de feestdagen stralen als geen ander! En Dynasty is natuurlijk geen Dynasty zonder volume in mouwen en accent op de schouders! Zelfs de behaaglijk warme breisels zijn op de schouders gedecoreerd met antiek zilver pailletten!

[doclib][/doclib]


Mijn favouriet, met deze prachtige choker met facet geslepen kralen geef je een wel heel bijzondere extra touch aan je zwarte jurkje. Très Alexis en Krystle!

Foto’s SoPR
www.expresso.nl