Vrouwen met kort haar intelligenter geschat

Werk & studie door Redactie Ze.nl
Ben jij van plan om een echte carrièrebitch te worden? Zet dan de schaar in je lange lokken! Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die kort haar hebben intelligenter worden ingeschat dan vrouwen met lang haar.

Professor Marianne LaFrance van Yale University voerde een experiment uit waarin ze vijf verschillende foto?s van eenzelfde vrouw aan een groep proefpersonen liet zien. De vrouw had op elke foto een ander kapsel: lange en krullende lokken, lang en stijl haar, een bob-kapsel, een kort koppie, maar ook? helemaal geen haar!

Vervolgens werd elke foto door de proefpersonen beoordeeld op verschillende kenmerken zoals rijkdom, openheid en intelligentie.


Resultaat

Bizar genoeg werd de kale vrouw het meest intelligent ingeschat. Voor de rest van de foto?s was de regel: hoe meer haar, hoe minder intelligent.

Vrouwelijkheid
LaFrance zegt hierover: "Onze lokken vertegenwoordigen een groot deel van onze vrouwelijkheid. En die vrouwelijkheid wordt helaas nog altijd geassocieerd met een lager IQ."

Oftewel: weg vrouwelijkheid tussen de kantoormuren! Vergeet de pumps en de make-up. Trek je spijkerbroek en je sneakers aan, doe je haar strak naar achter of knip het af en ga voor die carrière..!

Wat vind jij van de uitslag van dit onderzoek?