Dans mee met musical Saturday Night Fever!

Vrije tijd door Vera
?Night fever, night fever. We know how to do it?? Maak kennis met de swingende discomusical Saturday Night Fever, waarin danskoning Tony zijn best doet om de interessante Stephanie voor zich te winnen.

  

Het verhaal
De jonge aantrekkelijke Tony Manero komt uit een arm Italiaans immigrantengezin en groeit op in Brooklyn, New York. Hij en zijn vrienden dromen van het onbereikbare Manhattan. Elke zaterdagavond ontsnappen ze aan de dagelijkse realiteit in de disco 2001 Odyssey.

Tony is de koning van de dansvloer, hij wordt aanbeden door alle vrouwen en is voor alle jongens hét grote voorbeeld. Als hij op een avond de mooie Stephanie Mangano ontmoet, laat hij zijn vaste danspartner Annette vallen. Maar lukt het hem daadwerkelijk om de zelfverzekerende Stephanie te veroveren?
 


En?

Wij gingen er stiekem met gemengde gevoelens heen. Want na het zien van het RTL-programma Sunday Night Fever waren we nu niet bepaald enthousiast over de zangkwaliteiten van winnaar Joey Ferre.

Maar tijdens de musical veranderden wij al snel van mening: Joey Ferre was veel beter dan verwacht. Niet alleen paste hij qua uiterlijk perfect in het plaatje, ook zijn zang- en danskwaliteiten waren zichtbaar verbeterd. Hij is nog lang niet te vergelijken met grote musicalsterren als Stanley Burleson of René van Kooten, maar het is een prima begin.

Saturday Night Fever bleek een heerlijke dansmusical te zijn! Het lukte ons dan ook niet om stil op onze stoelen te blijven zitten. Alle klassiekers kwamen voorbij, maar dan in een modern jasje gegoten. Vermakelijk was de muscial zeker, maar een écht kippenvelmoment bleef helaas uit.


Dus?

Al met al is Saturday Night Fever een swingende voorstelling. Een leuke avond vol fijne muziek en indrukwekkende dansmoves! De musical is nog tot 12 augustus 2012 te zien op diverse plaatsen in Nederland. Don?t miss it!

Kijk voor meer informatie over Saturday Night Fever op de website.