ZePapa: Tv op therapeutische basis

Kinderen door David
"Als je nog langer kijkt, krijg je vierkante ogen!" Met dit soort teksten probeerde mijn moeder mij vroeger achter de tv vandaan te halen. Niet wetende dat de beeldbuis meer dan alleen een informatief en entertainend karakter heeft.
 
Links
Vanaf het begin heeft de kleine diva een voorkeur voor links. Niet zozeer een politieke voorkeur, maar een fysieke voorkeur naar de linkerkant. Vermoedelijk is ze ook linkshandig, aangezien ze haar linkerduim continu in haar mond steekt en alles met haar linkerhand aanpakt. Tevens heeft ze een voorkeur voor haar linkergezichtsveld. Haar vader, zelf ook links, verkondigt voortdurend dat mensen die links zijn, creatieve mensen zijn. Het is natuurlijk preken voor eigen parochie, maar dat moet ook wel als je stand wilt houden als enige man tussen twee vrouwen. Haar voorkeur heeft echter wel een aantal bezoeken aan de fysiotherapeut opgeleverd. De fysieke testen maken ook zichtbaar dat de ene kant duidelijk sterker is dan de andere. Alle adviezen hebben we braaf opgevolgd. Oefeningen gedaan, bedje omgedraaid, muziekdoosje aan de andere kant: noem maar op. Echter, niets hielp.
 
De ommekeer
Tot Hare Majesteit op een dag haar fles krijgt en ze met haar rug richting de televisie zit gepositioneerd. Op het moment dat het beeldscherm wordt aangezet lijkt er plotseling van een voorkeur geen sprake meer. Haar spieren veranderen ter plekke in rubber en maken het mogelijk haar nekje 180 graden te draaien in enkele tienden van een seconde. Met open mond van verbazing aanschouwen wij dit wonder. Het lijkt een acute genezing! De oplossing ligt dus helemaal niet bij de peperdure fysiotherapeuten, doktoren en kinderartsen die er voor hebben geleerd. Maar bij een doodgewone plastic kast van Samsung van 50 bij 100 cm die bewegende beelden laat zien! 
 
Elk voordeel heeft zijn nadeel
Een prachtige ontwikkeling. Echter, heeft elk voordeel ook zijn nadeel. Het gevolg is dat ik het enige waar ik thuis gevoelsmatig nog wat over te vertellen heb, op gezette tijden moet afstaan. Vroeger liet ik mijn mannelijke oerdriften gelden als iemand ook maar een blik op de afstandsbediening wierp die mij niet aanstond. Tegenwoordig sta ik mijn trouwe vriend nederig af aan een baby van een paar maanden die er niet eens om heeft gevraagd. Het programma lijkt haar niet eens te deren maar voor de vorm zet je de zender toch maar op JimJam of Babynet. Ik zeg overigens dat ik het niets vind, maar stiekem beginnen de beslommeringen van Bob de Bouwer en Kipper de Hond ook mijn interesse te wekken.
 

Eureka! 
Een nieuwe behandeling is dus geboren. Een doorbraak in de wereld van voorkeurshoudingen! Helaas heb ik de medische wereld nog niet kunnen overtuigen grondlegger te zijn van een nieuwe revolutionaire treatment
 
Op kleinere schaal heeft Sanne de vooruitgang ingezet. Het is nu zaak haar op regelmatige basis in de meest vervelende houding voor de buis te zetten. Ben benieuwd hoe lang ze dat zal pikken. Het is echter voor haar eigen bestwil. Maar vierkante ogen zal ze er nooit van krijgen. Toch mam? 
________________________________________________________________________________________

David is onze ZePapa-columnist en vader van Sanne, een baby van een paar maanden oud. Hij is samen met zijn vriendin Jennifer begonnen aan een lange reis met poepluiers, babyvakanties, aandachtspannes van een kind, en meer van die clichés. De wereld die altijd zo ver weg leek, is nu toch echt begonnen.

Met het schrijven van deze maandelijkse columns probeert hij de gebeurtenissen met wat humor te relativeren en zijn hoofd boven water te houden in deze nieuwe, bijzondere wereld!