De weg naar een ideale huid: Diep reiniging (+ WIN)

Winacties door Jet

LET OP: deze winactie is inmiddels gesloten, maar we hebben genoeg andere leuke winacties voor je in de aanbieding... Kijk snel hier!

Als we in de spiegel kijken dan zien wij het liefst een mooie egale huid. Om dit te bereiken verzorgen we ons gezicht dagelijks met beautyproducten. In hoeverre kunnen zij je huid echt verbeteren? Ik testte het uit met de producten van Dermalogica.

Heerlijk tutten
In een vorig artikel

schreef ik al over mijn liefde voor huidverzorging. Al van jongs af aan vind ik het heerlijk om te tutten met fijne beautyproducten. Nu ben ik 26 en wordt mijn huid ietsjes ouder. Dat heeft me aan het denken gezet: moet ik doorgaan met het gebruiken van oude vertrouwde én betaalbare merken of zal ik overstappen naar een wat duurder en kwalitatief beter merk? En als ik dat doe: zal ik dan ook daadwerkelijk verschil zien?


Dermalogica

Ik besloot dit uit te testen met de producten van Dermalogica. Wat ik zo fijn vind is dat dit een no-nonsense merk is. Geen extravagante verpakkingen of chemische kleur- en geurstoffen, maar producten die écht wat voor je huid doen. Dermalogica besteedt liever al haar tijd aan het uitdenken van nieuwe effectieve formules, dan aan het maken van luxueuze verpakkingen. Als je wilt starten met de producten van Dermalogica kun je eerst een bezoekje brengen aan een Dermalogica skin therapist, deze vind je door heel Nederland. Zij brengt door middel van een unieke methode - genaamd Face Mapping - je huid in kaart, zodat jij precies weet welke producten je nodig hebt.

Met een tas vol producten ging ik naar huis: al mijn oude verpakkingen borg ik op in een doos en verving ik door mijn nieuwe aanwinsten. De komende weken zal ik bespreken wat deze producten voor mijn huid hebben betekend, ingedeeld in: reinigen, diep reinigen, verzorgen, diep verzorgen. Verder mag ik elk artikel ook wat van deze heerlijke producten weggeven, houd ze dus goed in de gaten!Waarom diep reinigen?

Wist je dat onze huid miljoenen nieuwe huidcellen per minuut produceert? En zelfs terwijl je dit leest dwarrelen er duizenden minuscule dode huidcellen van je huid af. Onze huid vernieuwt zichzelf regelmatig; dit natuurlijke proces heet exfoliëren. In onze tienertijd gebeurde dit om de twee tot drie weken en tegen de tijd dat we negentig zijn nog maar eens in de drie maanden. Dat betekent dus dat we steeds langer moeten doen met dezelfde huidcellen, die steeds doffer worden. En dan zijn er ook nog eens de dode huidcellen die niet spontaan van de huid afvallen en veels te lang blijven plakken, waardoor de huid er vaal uit gaat zien en poriën verstopt raken. Om het natuurlijke proces een handje te helpen is het belangrijk om de huid ook regelmatig zelf te exfoliëren met een geschikte peeling en/of een scrub. Zo verwijder je dode huidcellen, stimuleer je de celvernieuwing en ziet je huid er weer fris en stralend uit. Ook is een gereinigde huid beter in staat de werkzame stoffen van crèmes, maskers en serums op te nemen.

Er zijn verschillende soorten exfoliërende producten, zoals een scrub (een crème met een korrel) of producten op basis van fruitzuren of enzymen en hydroxyzuren. Enzymen en hydroxyzuren maken de huid glad door de 'lijm' waarmee de huidcellen aan elkaar vastzitten los te weken. Er bestaan zeer sterke zuren die enkel worden gebruikt door huiddeskundigen en minder sterke producten die je prima zelf thuis kunt gebruiken.

Om erachter te komen welke methode het beste bij jouw huid past, kun je advies vragen aan een dermatoloog of professionele Skin Care Therapist. Belangrijk is dat je zelf heel voorzichtig met je huid omgaat, om deze niet te beschadigen. Scheer je huid na een exfoliërende behandeling ook altijd goed in met een rijke crème én zonbescherming.ZeTest!

Dermalogica heeft verschillende exfoliërende producten; het product dat het beste bij mijn huid past en ik dus mee naar huis kreeg is de Daily Microfoliant. Dit is een poeder, met o.a. salicylzuur, enzymen uit papaja en rijstzemelen, die de huid op milde wijze reinigt en tegelijkertijd pigmentaties verlicht. Dermalogica is van mening dat de huid niet té diep gereinigd moet worden, om droge/schilferige plekjes, jeuk en irritatie te voorkomen. De Daily Microfoliant heeft alleen effect op de meest oppervlakkige huidlagen en mag daarom dagelijks gebruikt worden. Het is wel verstandig om het gebruik rustig op te bouwen.

Je gebruikt de Daily Microfoliant als volgt: je doet een volle theelepel van het poeder in je vochtige handen en je zorgt daardoor dat het een romig schuim wordt. Breng met roterende bewegingen aan over het gehele gezicht en vermijd daarbij de ogen. Masseer gedurende één minuut in en verwijder daarna met water. Wat overblijft is een heerlijk schone en stralende huid.

Ik ben dol op scrubben (zoals ik het zelf altijd gemakkelijk noem), dus ik was erg benieuwd naar dit product. Het is in het begin even apart dat het een poeder is, maar zodra er water bij komt kijken ontstaat er al snel een royaal schuim. Het product is inderdaad behoorlijk mild, tenminste: je voelt geen grove korrel. Hier moest ik in het begin even aan wennen, maar dit schijnt dus veel beter en veiliger voor je huid te zijn. En dat merkte ik ook, want ik moest het gebruik echt opbouwen. In het begin voelde mijn huid behoorlijk trekkerig na gebruik, maar nu kan ik de Daily Microfoliant met erg veel plezier zo'n twee/drie keer per week gebruiken.

WIN!
Zie jij zo?n intens schone huid ook wel zitten? Doe dan snel mee met deze winactie! Wij mogen namelijk maar liefst 7 x de Daily Microfoliant ter waarde van ? 64,00 per product weggeven. Om kans te maken op een pakket moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.
 
Je maakt nog meer kans als je de winactie deelt op Facebook en/of Twitter door op de icoontjes onder dit artikel te klikken. De prijsvraag loopt tot en met 26 april.

Bij elk artikel mag Ze.nl producten van Dermalogica weggeven met een gezamenlijke waarde van ? 500,-.