Transgender vrouw kan nu ook Miss Universe worden

Celebs door Redactie Ze.nl

Bij de Miss Universe-verkiezing mogen vanaf nu ook vrouwen meedoen die zijn geboren als man. De regels van de schoonheidswedstrijd kwamen vorige week in opspraak toen de Canadese Jenna Talackova werd geweigerd bij de verkiezing.

Konden eerder alleen 'echte' vrouwen meedoen aan de belangrijkste schoonheidswedstrijd ter wereld,  nu zijn de regels veranderd! Volgens de organisatie van de missverkiezing, onder leiding van zakenman Donald Trump, verdienen de mannen die een geslachtsverandering hebben ondergaan dezelfde behandeling als alle andere vrouwen. Eerder stond in de regels dat de deelneemsters als vrouw geboren moesten zijn.

De prachtige Jenna Talackova

Verandering van Regels

?Wij willen niet dat de transgenders zich gediscrimineerd of minderwaardig voelen. Ze zijn tenslotte op dit moment vrouw, dus waarom zouden zij ook niet mee kunnen doen aan deze strijd? Ik denk dat dit een goed initiatief is om dit taboe te doorbreken?, aldus een woordvoerder van de organisatie.
 
Geweigerd
De regels van de Miss Universe-verkiezing kwamen vorige week in opspraak toen de Canadese Jenna Talackova werd geweigerd bij de verkiezing, omdat ze geboren is als man. Dat leidde tot grote woede van onder meer transgenderorganisaties en ze kreeg uiteindelijk alsnog toestemming om mee te doen. Deze uitzondering voor Jenna heeft de organisatie nu doen besluiten om met ingang van volgend jaar de schoonheidswedstrijd open te stellen voor alle transgenders.

Vind jij dat transseksuelen mee mogen doen aan de Miss Universe-verkiezing?

Photo credits: Canada.com