Maak je ambities waar!

Werk & studie door Karin
Wij vrouwen hebben ambities die we willen waarmaken. Alleen lopen we tegen veel dingen aan. Hoever ga je voor je carrière als je ook kinderen wilt bijvoorbeeld? Moeten we voor onszelf gaan of anderen pleasen?

Vrouwen en carrière: het blijft een moeilijk onderwerp. Hoewel vrouwen anno 2012 geëmancipeerder zijn dan ooit, verdienen we nog steeds minder dan mannen en zijn vrouwen in topfuncties nog steeds schaars. Waar ligt dat aan? Wij vrouwen houden bijvoorbeeld teveel rekening met anderen en voor sommige vrouwen is ambitie zelfs een ?vies woord?. Bovendien: waar wil je eigenlijk heen met je carrière, hoe haal je het beste uit jezelf en wie is voor jou een voorbeeld? Of voor wie ben jij een rolmodel?  


De workshop ?Ambities waarmaken? wordt gegeven door Roos Woltering, een psychologe die gespecialiseerd is in coachingprogramma?s voor de werkende vrouw. De workshop is speciaal gericht op vrouwen die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. En het mooiste is: als jij deze workshop bestelt op cordeals.nl, gaat de opbrengst naar het goede doel en steun je ondernemende vrouwen in ontwikkelingslanden!

ZeTest
Ik onderging zelf deze twee uur durende workshop van Roos Woltering. Van tevoren dacht ik wel: twee uur voor een workshop, wat kun je in twee uur leren? Maar in deze tijd word je heel bewust van jezelf, van wat je wilt, wat voor rol anderen in jouw leven spelen en wat voor rolmodel jij voor andere vrouwen kunt zijn. Roos neemt de tijd voor haar cursisten en legt alles zo uit dat het begrijpelijk en logisch wordt. Ook is het heel interessant om verhalen van andere vrouwen te horen over werk, rolmodellen ambities en wensen.

Schrijf je in voor de workshop en steun het goede doel
De workshop van 2 september is inmiddels uitverkocht, maar er komt een extra workshop op 16 september! Je kunt een plekje kopen via cordeals.nl. Het leuke is: je kunt zelf bepalen hoeveel de workshop je gaat kosten! De deal is geldig tot en met 30 augustus, maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. En nogmaals: de opbrengst gaat naar ondernemende vrouwen in ontwikkelingslanden. Cordeals zijn unieke deals waar iedereen aan mee kan doen. Als er genoeg deelnemers zijn, of als het doelbedrag bereikt is, gaat de deal door. Om de paar weken is er een nieuwe deal en de opbrengst van de Cordeal gaat naar projecten van Cordaid Microkrediet.