De leukste romcoms

Media door Karin
Wij vrouwen zijn af en toe snel te pleasen; als het om films gaat vooral. Onze favo ingrediënten voor een goede film? Romantiek, comedy en een happy end. Daarom zetten wij de leukste romantische komedies voor je op een rij!

Friends with Benefits (2011)
Deze romcom bevat alles wat een leuke romantische komedie moet bevatten: twee knappe hoofdrolspelers, humor en romantiek. Fijne film!

How to Lose a Guy in 10 Days (2008)
Deze chickflick vond ik erg vermakelijk omdat-ie zo herkenbaar is! Typische man-vrouw rollen...

The Wedding Planner (2001)
Jennifer Lopez is de koningin van de zoetsappige romcoms waarin ze het onschuldige, lieve meisje speelt. Helaas vind ik haar nooit echt grappig. Daarom niet mijn favoriet, maar hoort wel in dit rijtje thuis.

The Sweetest Thing (2002)
Ken je dat heerlijke liedje nog uit deze film? "Too big to fit in here, too big to fit in here!" Hi-la-risch! Waarover zou dat liedje nou toch gaan..? Eén hint: het heet 'The Penis Song'. Fijne meidenfilm met veel humor.

Notting Hill (1999)
Eén van de allerpopulairste romcoms of all times! Met een nog lekkere jonge, charmante Hugh Grant. *Zucht...*

Love Actually (2003)
Mijn ultieme favoriet! Nja, samen met Alles is Liefde dan. Wat een heer-lij-ke film. Het leuke van deze romcom is dat er verschillende verhaallijnen zijn die aan het eind van de film bij elkaar komen. En het speelt zich allemaal af rond Kerst, how romantic!

Alles is Liefde (2007)
Zoals al eerder gezegd: samen met bovenstaande film mijn ultieme favoriet. En zo heerlijk Nederlands rond de Sinterklaasperiode. Vooral de humor maakt deze film zo goed. Ook leuk: cutie Valerio speelt mee! Acteren is niet zijn sterkste kant, maar het blijft toch een droppie.

Bridget Jones?s Diary (2001)
Bij uitstek de ultieme vrouwenfilm. Eén grote brok herkenbaarheid voor veel ladies (helaas).

Serendipity (2001)
Ook een érg romantisch exemplaar. Een romcom over liefde en het lot. Wederom een kerstfilm. We love it! (Juist leuk om te kijken bij dertig graden op de thermometer. Vind ik.)

You?ve got Mail (1998)
Een oudje! Maar wel een klassieker. Toen je nog moest inbellen voor het internet en je telefoonlijn bezet was tijdens het surfen.

 
Welke romcom mis jij nog in dit rijtje?