Fijne zomermuziek: Zazí!

Media door Redactie Ze.nl
Nederland is weer een leuke meidenband rijker: Zazí! Denk nu niet meteen aan poppy nummers á la Atomic Kitten en de Spice Girls. De muziek van Zazi heeft een heerlijk relaxte Caro Emereld-achtige sound. Beluister hun single!

De laatste jaren is het erg stil wat betreft meidengroepen. Waren ze in de jaren ?90 niet van MTV en TMF af te slaan, nu moet je goed nadenken wat de laatste meidengroep is die weer eens een kneiter van een hit heeft gescoord. De hoogste tijd dus voor een frisse meidenwind in muziekland! En dit keer geen popsongs, maar een drietal dat ?eigenzinnige pop-folk met een vleugje chanson en soms een jazzy randje? maakt, aldus de meiden Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting van de groep Zazí.

Met een verscheidenheid aan stemmen en instrumenten en een afwisselend repertoire in diverse talen veroveren ze in sneltreinvaart binnen- en buitenland met hun optredens. Nu is daar een nieuwe mijlpaal: de debuutsingle Turn Me On.


Ontstaan van Zazí
De fundering voor Zazí werd gelegd in Parijs. Op een schooltrip ontmoetten Sabien en Dafne daar bij toeval Margriet, die in de Franse hoofdstad modellenwerk deed. Via een wederzijdse vriend belandden de drie dames op de trappen van de Sacré-Coeur, waar ze voor zijn camera gezamenlijk een Frans drankliedje zongen.

Sabien, Dafne en Margriet ontwikkelden een eigen stijl waarbij ze bestaande nummers in een compleet nieuw jasje staken. Ze schreven zich in voor het Concours de la Chanson van de Alliance Française - en wonnen! Het was een keerpunt; op dat moment kozen ze ervoor om echt voor de muziek te gaan.


Repertoire
Zazí besloot zich niet te beperken tot alleen Franstalige nummers en breidde haar repertoire uit naar liedjes in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Nederlands en zelfs Noors. In rap tempo vergaarden de dames een prettig cv. Ze traden op voor de koningin, verzorgden het voorprogramma van de Noorse groep Katzenjammer en waren de muzikale omlijsting op modeshows in Duitsland. Eén van de oprichters van Cirque du Soleil nodigde hen uit om in Canada te spelen en daarnaast deden ze drie tournees langs de westkust van Amerika. Tijd voor de volgende stap dus: een album. Momenteel wordt daar hard aan gewerkt. Het belooft te gaan verrassen..!

Optreden bijwonen? In september zijn ze te vinden op maar liefst drie festivals in de buurt van San Francisco en in oktober start hier in Nederland de reprise van hun theatervoorstelling Zazí Speelt.

Voor meer info, neem een kijkje op zazimusic.com of op de Facebook-pagina van Zazí.