Ouders spelen te weinig met kids

Kinderen door Redactie Ze.nl
Ouders, ook al wil je je dreumes soms achter het behang plakken: geniet van deze periode! Driekwart van alle ouders heeft achteraf namelijk spijt van alles wat ze niet (genoeg) gedaan hebben. Tweederde zou het zelfs overdoen.

Ouders zeggen achteraf dat de tijd veel te snel gaat en dat ze niet genoeg hebben genoten van de eerste paar levensjaren van hun kroost. Met stip bovenaan de 'spijtlijst' staat dat ouders vinden dat ze teveel gewerkt hebben toen hun kinderen jong waren, zo meldt Daily Mail. Op de tweede plek prijkt de mening dat ouders zich te veel zorgen maakten over onbelangrijke dingen.

Het onderzoek is gehouden onder tweeduizend ouders. Meer dan de helft gaf aan dat ze vinden niet genoeg quality time te hebben gehad met hun kinderen toen zij jonger waren. Maar liefst 63% had meer sportieve activiteiten willen doen, zoals voetballen of zwemmen. 70% geeft zelfs toe dat ze hun kinderen op een gegeven moment als vanzelfsprekend zagen. Daar werd vaak aan toegevoegd dat het (te) makkelijk is om te vergeten dat je kinderen jong zijn.Volgens Lauren Revell van Huggies, het merk dat het onderzoek heeft uitgevoerd, komen de spijtgevoelens door de beslommeringen van het dagelijks leven. "Veel papa's en mama's zouden meer tijd met hun kinderen willen doorbrengen, maar door alle dagelijkse verplichtingen schiet dit er vaak bij in", zegt ze. Ook niet genoeg met kinderen spelen, niet genoeg op vakantie gaan en niet genoeg foto's nemen zijn de dingen waar ouders veelal spijt van hebben.

Uit de melancholische gevoelens komt gelukkig zo nu en dan wel iets goeds voort: een kwart van de ouders besluit hun vrienden advies te geven op basis van hun eigen tekortkomingen, zodat zij later niet dezelfde fouten zullen maken.

Zou jij bepaalde dingen uit de opvoeding van je kinderen over willen doen? Zijn er dingen die je misschien niet genoeg gedaan hebt? Zo ja, wat dan?