Hoe is het nu met: de verloren zangers

Media door Madelon
Ooit waren ze daar ineens: zangers die een gigantische hit scoorden waar iedereen mee meezong. En nog één. En nog één. En toen? Tja, wat gebeurde er eigenlijk? Zangers die we al bijna vergeten waren, hoe gaat het nu met ze?

Tarkan

MWWWAH! En een vrolijk, zomers, Turks riedeltje volgde. Tarkan Tevetolu maakte alle vrouwen gek en zichzelf razend populair met zijn aanstekelijke zomerhits als Simarik en Sikadim. In Nederland bleef het bij deze hits, hoewel de zanger in verschillende landen razend populair is. Op CNN werd hij zelfs wel eens ?de Turkse Elvis? genoemd?

Tarkan had in 1999 zijn kortstondige succes in Nederland, maar is al sinds 1992 bezig met zijn carrière. Nog steeds brengt hij singles uit en heeft hij fans in verschillende Europese landen, maar ook in Latijns-Amerika, Australië en Rusland. In 2011 heeft hij zelfs nog een concert gegeven in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Maar Tarkan is niet alleen maar bekend van zijn liedjes. Regelmatig komt hij in opspraak doordat de verhouding tussen hem en de Turkse pers nogal slecht is. Er zijn al verschillende schandalen rondom de zanger geweest, veelal doordat hij domme of gekke uitspraken deed, maar ook doordat hij werd achtervolgd door de pers, waarna een ongeluk gebeurde. Verder zijn er nogal eens privéfoto?s in de roddelbladen verschenen en wordt er veelvuldig gespeculeerd over de geaardheid van de zanger. Ondanks dat hij veel langdurige relaties heeft gehad met vrouwen, is de meest gestelde vraag aan Tarkan of hij homoseksueel is. Daarnaast werd hij in 2010 gearresteerd voor drugsbezit.

Maar naast dit alles is Tarkan ook een voorbeeld voor veel Turkse jongeren. Hij leeft erg vrij en trekt zich weinig aan van de strenge, Turkse cultuur. Hij is bijvoorbeeld de eerste mannelijke artiest die in het openbaar een oorbel droeg. Tarkan is dus, nu nog steeds, goed bezig om zijn idealen over te brengen aan Turkse jongeren, en slaagt hier aardig in!



Lou Bega
?One, two, three-four-five? Mambo number five!?Mambo no. 5

was dé zomerhit van 1999 die iedereen mee kon zingen. Je zal het misschien niet geloven, maar Lou is een Duitse zanger, met een half Oegandese en half Italiaanse afkomst. Hij heeft twee hits gescoord in Nederland (ook met I Got a Girl) en ontving zelfs een Grammy-nominatie voor Mambo no. 5, maar daar bleef zijn succes toen ook bij.

Grote hits als de eerste twee heeft Lou niet meer gehad, maar hij is nog wél lang doorgegaan met zingen. In 2001 bracht hij zijn iets minder succesvolle tweede album uit, in 2005 volgde het derde. Daarna bleef het een paar jaar stil rondom de zanger, maar in 2010 kwam hij terug met zijn vierde album, waarmee hij ook een tour heeft gedaan. Vooral in Duitsland, Amerika en Polen is hij nu nog populair. Hij heeft opgetreden in Las Vegas, Tokio, Moskou en Hong Kong en komt zelfs regelmatig langs op de Amerikaanse tv, in shows als die van Jay Leno. Ook speelt hij nog weleens voor host bij awardshows of de Duitse Love Parade. Een manusje van alles dus, die Lou.



Def Rhymz

Dennis Bouman, beter bekend als Def Rhymz, komt nogal vaak in het nieuws. Niet alleen vanwege zijn muziek ? die hij overigens nog steeds maakt! ? maar des te meer vanwege zijn gedrag. De rapper brak in 1999 in Nederland door met zijn hitsingle Doekoe, die iedereen vandaag de dag nog mee kan zingen. Def heeft daarna nog redelijk grote hits gehad, denk bijvoorbeeld aan De Bom, Ze Zitten Me Achterna, Puf/Schudden en Doe Het, maar daar bleef het succes bij.

Tot 2002 heeft Dennis het redelijk goed gedaan, maar in de jaren daarna ging het steeds slechter met zijn carrière. Hij bracht nog wat singles en albums uit die het niet bepaald goed deden. In 2005 werd de rapper zelfs failliet verklaard. In 2008 probeerde hij samen met DJ Kicken nog een comeback te maken, maar het mocht niet baten. Def begon zelfs een beetje het criminele pad op te gaan, in 2011 is hij opgepakt vanwege zwartrijden en een openstaande celstraf en boete.

Def is, nadat zijn carrière in het slop terechtkwam, naar Turkije vertrokken en daar een après ski-discotheek begonnen, waar hij zelf over zegt: ?Je kunt dan wel niet skiën in Turkije, maar het is gewoon gezellig!? Def heeft zijn muziek niet helemáál laten zitten: nog steeds treedt Def op tijdens stadsfeesten, kermissen of andere evenementen. Het grote publiek weet hem echter nauwelijks meer te vinden.



Lees ook de vorige edities van Hoe is het nu met!

Welke vergeten zanger zou jij nog weleens terug willen zien op het podium?