Seven Year Itch? Three Year Ditch!

Celebs door Madelon
De Seven Year Itch zorgt ervoor dat veel relaties na ongeveer zeven jaar op de klippen lopen. Maar tegenwoordig overleven veel stellen de Three Year Ditch al niet eens meer! En ook veel celebkoppels werden slachtoffer?

Is drie het nieuwe zeven? Dat vroegen ze zich bij Daily Mail in ieder geval wel af. Een paar maanden geleden stelden zij dat de Seven Year Itch tegenwoordig helemaal niet meer van toepassing is. Veel koppels zouden het bijltje er na drie jaar al bij neergooien. De Seven Year Itch wordt dan dus de Three Year Ditch! Maar niet alleen wij als 'gewone mensen', ook celebkoppels zouden gigantisch hard op hun bek gaan voor deze grens van drie jaar. Is het waar? Bestaan deze mythes?

Seven Year Itch?
Om dat te weten te komen, zullen we eerst moeten kijken of er überhaupt iets is als de Seven Year Itch. En als we kijken naar verschillende celebkoppels, zien we inderdaad een patroon opduiken. Uit elkaar na (ongeveer) zeven jaar gingen:Jennifer Lopez en Marc Anthony (links)
Ashton Kutcher en Demi Moore (rechts)


Boris Becker en Barbara Feltus (links)
Seal en Heidi Klum (rechts)


Brad Pitt en Jennifer Aniston (links)
Madonna en Guy Richie (rechts)

Three Year Ditch!

Maar een Amerikaans onderzoek stelt dus dat koppels vaak op nog niet eens de helft van deze Seven Year Itch al vastlopen en uit elkaar gaan. En ook hier is bij celebkoppels een patroon te zien. Deze koppels werden slachtoffer van de Three Year Ditch:


Peter Andre en Katie Price gingen uit elkaar na drie jaar, zestien maanden na de geboorte van hun dochtertje.


De relatie van Pete Wentz en Ashlee Simpson duurde eveneens drie jaar, zoon Bronx was twee jaar oud.
Jim Threapleton en Kate Winslet (rechts) scheidden na drie jaar, 13 maanden na de geboorte van hun dochter Mia.


Kevin Federline en Britney Spears scheidden na twee jaar, één jaar na de geboorte van Jayden James.


Kerry Katona maakte het met twee heren zo bont dat ze slachtoffer werd van de Three Year Ditch. Zij en Brian McFadden (links) gingen na vier jaar uit elkaar, een jaar nadat ze een dochter kregen, en na drie jaar ging ze weg bij Mark Croft (rechts), twee jaar na de geboorte van hun zoon.


Kris Smith en Dannii Minogue waren vier jaar bij elkaar, ze scheidden toen baby Ethan 21 maanden was.

Oorzaken

Dat de Three Year Ditch tegenwoordig groter is dan de Seven Year Itch, bewijzen de cijfers. Volgens het onderzoek is het maar liefst vierenhalf keer zo waarschijnlijk dat een koppel na drie jaar uit elkaar gaat, dan dat zij na zeven jaar nog splitten. 21% van de gescheiden stelletjes zien hun relatie stranden tussen de twee en vier jaar, tegenover maar 3% die na zeven jaar nog besluit uit elkaar te gaan.

Oorzaken? Het drukke leven dat men tegenwoordig leidt, de invloed van (jonge) kinderen en het combineren van verschillende carrières zouden voor deze verschuiving in het patroon zorgen. Het is dan ook een feit dat stellen tegenwoordig sneller voor kinderen gaan. Koppels zijn korter bij elkaar ? sterker nog: ze kennen elkaar soms nog niet eens een jaar, voordat ze zwanger raken. En dat kinderen een extra druk op je relatie kunnen zetten, moge duidelijk zijn. Bovenstaande koppels zijn allemaal gescheiden na het krijgen van een baby. Waar de Seven Year Itch nog meer te maken heeft met het uitgekeken zijn op elkaar, het beseffen dat je voor wel héél lang aan elkaar vast zit, heeft de Three Year Ditch te maken met stress en het zoekende zijn naar wat je nou eigenlijk wil in je leven.

De wijze les uit deze mythes? Zorg dat je héél zeker weet waar je aan begint, mocht je zwanger willen worden. Zeker als deze beslissing nog binnen de Three Year Ditch valt?

Ken jij mensen die slachtoffer geworden zijn van de Seven Year Itch óf de Three Year Ditch? Geloof je er in, of heb je er misschien zelf ervaring mee?