Lifestyle / Media
Media

?Liever een jaar geen seks dan een leven zonder muziek?


Zou jij seks opgeven voor muziek, of andersom? De meningen zullen verdeeld zijn en dat blijkt ook uit onderzoek: bijna de helft van alle jongeren verkiest een jaar lang geen seks boven een leven lang zonder muziek.

De overige 57% zou liever een leven lang geen muziek luisteren, zo blijkt uit Het Mobiele Muziekbelevingsonderzoek, uitgevoerd door telecomaanbieder Hi. Bijna 800 jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar werden voor dit onderzoek ondervraagd.

Uit een onderzoek dat een paar jaar geleden al is uitgevoerd door de muziekaanbieder Music Choice bleek al dat jongeren vaker muziek boven seks verkiezen dan dertigplussers, zo meldde het AD destijds. Tijdens de seks is muziek ook ontzettend belangrijk: dit gebeurt bij voorkeur met muziek op de achtergrond. Sexual Healing van Marvin Gaye is dan, volgens de ondervraagden, het beste nummer om op te zetten.


Dat muziek enorm belangrijk is voor jongeren blijkt ook uit de andere resultaten van het onderzoek van Hi: ruim de helft van hen zou het niet erg vinden om een jaar van zijn leven op te geven, als hij dan maar wel naar muziek kan luisteren.

Tegenwoordig luisteren jongeren dagelijks gemiddeld vier uur naar zelf gedownloade afspeellijsten of betaalde muziekdiensten zoals Spotify. 18% van de jongeren gebruikt Spotify, maar iTunes is nog steeds de grootste muziekdienst: 27% van alle jongeren gebruikt dit om naar zijn muziek te luisteren.

Hoe zit het met jou? Is muziek zo belangrijk voor jou dat jij seks ervoor zou opgeven?