Sinan Eroglu trots op homo-rol in GTST

Celebs door Redactie Ze.nl
GTST-personage Bilal Demir: een moslim die nog uit de kast moet komen. Bilal, die in het dagelijks leven Sinan Eroglu heet, is erg trots op zijn rol: "Ik hield rekening met een stortvloed aan negatieve reacties van allochtonen."

In het AD vertelt Sinan dat hij vooral complimenten krijgt. Volgens hem vinden mensen dat hij met deze omstreden rol respect afdwingt en een bijdrage levert aan de homo-emancipatie en -acceptatie in Nederland."Een homoseksuele relatie tussen twee mannen is één ding, maar spraakmakender wordt het als het om een verhouding gaat tussen een autochtone man en een met zijn seksuele identiteit worstelende moslim?, aldus de 25-jarige acteur.

Sinan is ook erg blij met de mogelijkheden die hij krijgt dankzij de soapserie en is erg blij met zijn beroep: "Eerst een homoseksuele moslim spelen, nu een Turk die zijn geluk in Nederland beproeft en straks een ras-Amsterdammer in de nieuwe televisieserie Lieve Liza. Die variatie maakt mijn beroep zo mooi: een bijzonder vak waarop ik echt verliefd ben."

Wat vind jij van zijn rol in GTST?


Foto: Twitter