Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Thirty-love: Dating anno 2013

Ik heb het allemaal uitgeprobeerd. Speeddaten, slowdaten, merkdaten, datingsites, singlevakanties en singlefeesten. Het leverde meestal grappige verhalen op, soms leuke avonden, heel af en toe een heuse, interessante date, maar vooral eindeloos veel afknappers.

Ik doe het al een tijdje niet meer. Maar nu blijkt er een nieuw fenomeen. Een nieuw soort daten waar je aan mee kunt doen zonder dat je je opgegeven hebt. 
 
?Ha schoonheid, nog een potje spelen?? schrijft hij.
 
 
Ik kijk verbaasd naar mijn iPhone. Ik was toch gewoon aan het Ruzzelen? Of Wordfeuden, Drawsomethingen of SlimsteMensen? Ik weet niet eens meer welk spel, maar ik was in elk geval onschuldig bezig tegen een willekeurige tegenstander. Want dat is de fijne service van die iPhone-spelletjes: als je eigen vrienden even druk zijn ? met slapen bijvoorbeeld als jij om drie uur ?s nachts thuis gekomen bent, klaarwakker na al die mojito?s ? dan kun je gewoon een willekeurige tegenspeler bestellen. Dan tref je een lotgenoot die op datzelfde tijdstip zin heeft. Zo trof ik deze week een tegenstander genaamd ?Zuuperd?. Ik hoop voor hem dat hij niet echt zo heet. Het intrigeerde me meteen. Waarom zou iemand van alle mogelijke bijnamen voor deze kiezen? Maar ach, wie weet bewaart hij goede herinneringen aan zijn studententijd waar hij de bijnaam liefkozend kreeg van het bevriende damesdispuut dat hij elk weekend in de late uurtjes beschonken beschermde van mogelijke belagers. Je weet het niet en ach, het internet is anoniem en vergevingsgezind. Althans... 
 
 
Deze week kreeg ik een speluitnodiging van Zuuperd voorzien van persoonlijk commentaar. ?Mooie foto?, stond er. ?Mooie foto???? dacht ik. En toen zag ik het pas. Het iPhone-spel is enige tijd geleden gekoppeld aan Facebook en nam toen mijn profielfoto over. Niks aan de hand. Tot deze week. 
 
Wat nu? Ik herlees nog een keer het bericht van Zuuperd: ?Ha schoonheid, nog een potje spelen?? Er wordt met me geflirt. Is dit een nieuwe vorm van daten? Je hebt in elk geval gemeen dat je van spelletjes houdt en op rare tijden wakker bent. Ik heb weleens minder overeenkomsten gehad met een date. Drie potjes later hebben we een afspraakje. Ik wacht in wijnbar Lefebvre op hem. Naar eigen zeggen is hij lang, draagt hij een blauwe jas en een hippe bril. Aan het eind van de avond kan ik dat bevestigen. Daarbij is Zuuperd verslaafd. Niet aan drank, gek genoeg, maar aan zijn iPhone. Na een kwartier vroeg hij of we even het potje af zouden maken. Na een halfuur vroeg hij of ik het erg vond dat hij ook even zijn andere potjes afmaakte. Na een uur ben ik onopgemerkt weggegaan. Ik denk dat hij er nog zit. Tot diep in de nacht misschien wel. En dan steeds maar willekeurige tegenstanders uitdaagt. Nooit gedacht dat zo?n Zuuperd zo goed voor je gezondheid zou zijn; ik ben afgelopen jaar nog nooit zo vroeg gaan slapen als vandaag. Met mijn iPhone uit.

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.