Interview: De 7 zonden van... Do!

Celebs door Karin
Do kennen we natuurlijk allemaal als de goedlachse zangeres met het gezellige Brabantse accent. Maar wie gaat er schuil achter dit gouden keeltje? Wij ondervroegen de blondine over haar 7 zonden...!

Gulzigheid
Do houdt van lekker eten en geeft toe dat ze weleens wat (meer) naar binnen stopt dan de bedoeling is. ?Ik kan wel heel gulzig zijn als er iets lekkers voor mijn neus staat. Eigenlijk heb ik dan op een gegeven moment allang genoeg, maar ik blijf gewoon dooreten omdat ik het zo lekker vind. Ik hou niet zo van zoet, ik ga vaak voor hartig. Brood en kaas vind ik echt heerlijk.? Maar de zangeres let daarbij wel altijd op haar gezondheid en haar lijn. ?Ik ben vaak heel druk en onderweg, maar mij zul je niet snel bij een bezinepomp zien stoppen om te snacken. Ik eet voldoende fruit en drink veel water. Ik probeer ook wel veel te sporten. De bedoeling is om één keer in de week te boksen en twee keer in de week te joggen. Maar door de drukte schiet het er nog weleens bij in en sport ik nogal onregelmatig...?

Luiheid
De blondine is een bezig bijtje en is dan ook zeker niet lui te noemen. Op dit moment is ze dan ook vooral druk met de opnames van de nieuwe talentenjacht The Next Pop Talent dat vanaf aanstaande zaterdag 16 februari te zien zal zijn op SBS6. ?De audities zijn nu in volle gang. Dan maak je hele lange dagen. Er zijn onwijs veel kandidaten en die moeten allemaal de tijd krijgen om een liedje te zingen, een interview af te geven en om leuke beelden te schieten." Ook is ze bezig met een nieuw album opnemen. ?Ik ben veel aan het schrijven, daar reis ik ook wel wat voor. Wanneer het album uitkomt weet ik nog niet, het is nog niet klaar namelijk. Het wordt in ieder geval een Engelstalig album!? Maar naast alle optredens, The Next Pop Talent en het nieuwe album kan Do ook best heel lui zijn soms. ?Dan kan ik het moeilijk vinden om me te zetten tot huishoudelijk taken als de was, de keuken opruimen en het huis ordenen. Dan vind ik het wel lekker om de boel de boel te laten en lekker heel de dag niks te doen.?

IJdelheid
?Ik ben ik niet extreem ijdel. Mijn uiterlijk vind ik zeker niet het belangrijkste wat er is. Maar ik doe wel heel vaak mijn eigen visagie, ik ben namelijk best wel een controlfreak; ik laat niet zomaar iedereen aan mijn gezicht komen. Maar thuis zit ik het liefst in m?n joggingbroek en zonder make-up. Ik loop absoluut niet heel de dag met gekapte haartjes rond. Ook ga ik vaak genoeg zonder make-up de deur uit, geen probleem!? Maar wat als Do nu een dagje ouder wordt? Zou ze plastische chirurgie overwegen? ?Zeg nooit nooit, maar over het algemeen vind ik het er niet mooier op worden. Je ziet vaak dat als je eenmaal begint, je te ver gaat. Dan herken je zo iemand niet meer terug. Ook vind ik dat hoe ouder je wordt, hoe zichtbaarder het wordt, dat vind ik niet mooi.?
 
En ijdele mannen? ?Ik vind het wel leuk als mannen zich goed verzorgen, maar dat ?oergevoel? moet blijven, het moet wel een stoere gast blijven. Dat vind ik wel aantrekkelijk. Als hij langer voor de spiegel staat dan ik, dan is er echt iets mis?, zegt ze lachend.

Woede
Wat betreft woede is Do duidelijk. ?Ik ben totaal niet wraakzuchtig. Ik kan wel heel kwaad worden om onrecht, ik ben een heel temperamentvol mens, daar kan ik heel gevoelig voor zijn. Maar wrok koesteren ofzo, dat heb ik nooit.? 
 
Afgunst
?Ik merk eigenlijk nooit dat mensen mij iets misgunnen. Maar misschien dat ik daar helemaal niet open voor sta ofzo. Soms hoor ik wel achteraf van iemand ?toen jij dit deed, had iedereen zoiets van, ?zij wel, wij niet?.? Dat had ik dan helemaal niet eens door. Ik ben zelf ook helemaal niet afgunstig. Tuurlijk heb ik ook weleens last van een gezonde vorm van jaloezie, dat ik denk: oh wat leuk, dat had ik ook wel gewild. Maar nee, voor de rest heb ik daar helemaal geen last van."
 
?Ook in de liefde ben ik niet jaloers. Mijn man ook niet. Ik geloof dat als je zelfverzekerd in het leven staat, je niemand zijn of haar succes misgunt; je moet het ook niet allemaal op een weegschaal leggen. Ik zou het ook moeilijk vinden om met iemand te leven die heel jaloers zou zijn. Ik moet ook heel hard werken voor wat ik bereikt heb, dat weten de mensen om me heen. Mijn man is dan ook niet onzeker naast mij.? 

Hebzucht
Als celeb word je regelmatig verwend met gratis goodies, wordt Do daar hebberig van? ?Ik word inderdaad heel erg verwend en dat is ook een hele leuke bijkomstigheid van mijn vak. Maar ik heb juist het gevoel dat ik steeds minder last van hebzucht heb. Omdat je zoveel krijgt en je het allemaal helemaal niet nodig hebt. Het is natuurlijk onwijs leuk als je weer een cadeau krijgt, en daar kan ik heel erg van genieten, maar ik weet ook dat ik heel makkelijk zonder kan. Want het zal vast niet altijd zo blijven, als het succes minder wordt.? 

Wellust
En natuurlijk de grote hamvraag van de 7 zonden: hoe wellustig is Do, oftewel hoe belangrijk is seks voor haar? ?Jeetje, wat een lastige vraag!?, zegt ze lachend. ?Tuurlijk is seks belangrijk. Het geeft je het gevoel dat je weer leeft, dat is allang bewezen dat je van seks gelukkig wordt. Seks kan een hele goede stimulans zijn voor het leven. Ik vind het heel belangrijk in een relatie dat je goede seks hebt. Maar het is niet het allerbelangrijkste en ik denk ook dat dat met ups en downs gaat in een relatie. Je hebt niet vijftig jaar lang hetzelfde seksleven als je al zolang bij elkaar bent. Maar ik vind het een belangrijk onderdeel van een goed relatie."

Lees ook de vorige '7 zonden-interviews' met Glennis Grace en Barry Atsma!
 
Fotocredits: Sander Nagel