Thirty-love: Blunder

Single & daten door Ilse
Ik heb nieuwe handdoeken nodig. Mijn oude zijn wit, of beter gezegd: dat waren ze ooit. Met een knalroze HEMA-badlaken in mijn hand sta ik te aarzelen over het formaat. Dan zie ik ineens Tina.

Ze staat vier schappen verderop en ze is niet alleen. De man naast haar heeft meer oog voor haar dan voor de koffiemokken die ze aanwijst. Hij buigt zich naar haar toe en geeft een kusje op haar oor. Ik probeer me te concentreren op de roze handdoeken, maar ik kan mijn ogen er niet vanaf houden. Tina legt haar hoofd tegen zijn kin en zegt iets waardoor hij erg moet lachen. Dan kijkt ze ineens om en ziet ze mijn starende blik. 
 
?Hé Frederique?, roept ze. 
Ik zwaai. 
Ze zegt iets tegen de man, hij knikt en ze loopt lachend in mijn richting.
?Lang niet gezien, Freek?, begint ze onderweg al, ?hoe is het??
Dan staat ze tegenover me en kust me hartelijk op beide wangen. Ze ziet er geweldig uit.
?Goed?, zeg ik. ?Met jou ook zo te zien!?
Ik kijk veelbetekenend naar de man bij de koffiemokken.
Ze lacht. ?Dat is Juan?, zegt ze met een Spaanse tongval.
Ik trek mijn wenkbrauwen op.
?Ontmoet op Ibiza?, straalt ze.
?Mamma mia?, zeg ik. 
Tina knikt en draait zich naar de afdeling serviesgoed. Juan houdt een koffiemok omhoog en kijkt haar vragend aan. Ze steekt haar duim op en Juan pakt er vier uit het rek. Het zijn mooie mokken, donkerbruin met een wit patroon erin.
?Komt hij hier wonen?? vraag ik nieuwsgierig.
?Welnee, joh?, zegt Tina, ?we hebben ook helemaal geen relatie.?
?Oh?? vraag ik, ?het zag er wel gezellig uit.?
?Dat is het ook, Freek, dat is het zeker. Een chico guapo, ook onder de lakens. Wat een heerlijke scharrel. Hij blijft twee weken, daarna gaat hij naar Argentinië. We hebben zo?n lol samen. En mijn Spaans gaat echt met sprongen vooruit.?

Dat Juan een chico guapo is, is op afstand al duidelijk. Donkere golvende lokken, donkere ogen, witte tanden. Als hij aan komt lopen wordt ook nog een welgevormde borstkas zichtbaar door zijn trui heen. 
 ?Ik snap je wel?, zeg ik terwijl ik mijn hand alvast begin uit te steken, ?wat een ongelooflijk lekker exemplaar; die zou ik ook mijn bed niet uitschoppen.? 
Tina lacht. Harder dan bij mijn opmerking past.
Dan pakt Juan mijn hand aan en zeg ik: ?Nice to meet you, Juan, I?m Frederique.?
?Hi?, zegt Juan met een prachtige stem, ?insgelijks. En dank voor je compliment, Frederique.?
Ik kijk met open mond naar Tina.
 

 
?Sorry?, zegt zij, hikkend van de lach. ?Zijn moeder is Nederlands.?
Dan lachen we met zijn drieën zo hard dat de koffiemokken in Juans hand rinkelen.
?Ga je ze mee inwijden?? vraagt Tina met haar blik op de mokken.
Ik sla haar aanbod af. 
?Ga jij je Spaans maar oefenen, chica guapa?, zeg ik, ?ik heb even genoeg indruk gemaakt op Juan.?

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.