Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Thirty-love: Dumpen of gedumpt worden, dat is de vraag


?Sorry, Olaf?, zeg ik, ?maar het gaat hem niet worden tussen ons.?
Al mijn moed heb ik bij elkaar geraapt om dit te zeggen tegen deze man. Vier dates hebben we gehad en elke keer was het supergezellig.

Hij is de broer van een vriendin van Elise en aangezien Elise?s eigen vent ook Olaf heet, beloofde alleen de naam al veel goeds. Hij mailde me en bleek grappig en schrijfvaardig, op een paar taalfouten na. Hij stuurde een foto en zag er vrolijk en sportief uit op zijn snowboard. Toen spraken we af bij café de Vingerhoed. Mijn favoriete barman Patrick knikte goedkeurend. ?Leuke kerel, Frederique!? zei hij toen ik twee biertjes kwam halen. En hij had gelijk. Olaf vertelde over zijn werk, waarvoor hij regelmatig naar het verre oosten moest. Hij had het flirten met Aziatische dames snel afgeleerd toen bleek dat ze overal ?yes? op zeiden en giechelden, ook als hij ze eerst vroeg of ze ?single? waren en daarna of ze ?married? waren.
 
 
We spraken af voor een tweede date en weer was het een heerlijke avond. We lachten veel en hij hoorde me uit over rare cliënten en bizarre wetten zoals de net afgeschafte wet die je strafbaar maakt als je gehuwd bent, maar niet samenwoont. In bed begon ik me die avond voor het eerst af te vragen waarom ik zorgvuldig het moment had vermeden waarop we hadden kunnen zoenen.
 
Ook tijdens de derde date bleef hij een gentleman en drong nergens op aan, zelfs niet op een vierde date. Toen ik die per WhatsApp voorstelde, met lichte buikpijn omdat ik ging vertellen dat het niks ging worden, hapte hij onmiddellijk. ?Zeg maar waar en wanneer, schoonheid?, liet hij weten. Was ik te kritisch? Wat kun je nog meer wensen dan een man die grappig, aantrekkelijk, intelligent, attent en belangstellend is? Ik besloot hem nog een kans te geven.
 
 
Dat heb ik het afgelopen halfuur gedaan. Hij is hartelijk als altijd en laat me lachen om het verhaal over zijn motor die ooit een kras heeft opgelopen door een hooggehakte date achterop. Hij vraagt nooit meer een dame met stiletto?s achterop. En toch, hoe graag ik het ook wil, ik zie het niet voor me. En dus verzamel ik moed en besluit het hardop te zeggen: ?Sorry, Olaf, maar het gaat hem niet worden tussen ons.? Na die mededeling kijk ik bedremmeld naar de tafel en hoor dan een verrassend opgewekt: ?nee, het is het niet, hè??
 
Verrast kijk ik omhoog.
?Nee?, begin ik, ?je bent echt super, maar...?
?Maar je bent gewoon niet toe aan een relatie, hè?? zegt hij. ?Dat had ik al vrij snel door, hoor. Je moet je draai nog vinden in je werk, je hebt nog niet ontdekt hoe belangrijk sporten is en je drinkt te veel. Misschien wel om dingen niet onder ogen te hoeven zien.?
?Huh? Ik drink... wat?? stamel ik.
?Frederique, je kent het barpersoneel zelfs bij naam?, zegt hij meewarig. ?Je bent er gewoon nog niet klaar voor, maar ik dacht dat ik je misschien wel kon helpen.?
 
?En, hoe nam hij het op?? vraagt Carien later die avond. ?Heeft zijn ego het overleefd??
?Ik geloof dat ik me daar onnodig zorgen over heb gemaakt?, zeg ik.
?Gelukkig maar?, zegt ze, ?toch jammer als iemand er een complex aan over houdt.?
?Ja, heel jammer?, zeg ik. ?Vind je dat ik te veel drink??

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.