Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Thirty-love: De voors en tegens van een singlereis


Ik ben al twee dagen hier en ik vraag me nog steeds bij vlagen af of ik er nu goed aan heb gedaan. Carien zou ook meegaan, maar die is door een schemawijziging afgehaakt. Er zijn wel tachtig andere singles mee. 

De zon schijnt en er ligt een enorm pak poedersneeuw. Het hotel is fantastisch en in Cariens plaats is nu iemand van de reservelijst meegegaan die continu in extase is dat ze überhaupt mee kon. Ze heeft ook al drie interessante mannen gespot. Wat ik knap vind, want zo?n skihelm staat echt niemand. Toch zit ik opgewekt aan het ontbijt. Ze hebben heerlijke yoghurt en er staat vandaag een mooie blauwe afdaling op het programma.
 

 
Een uur later stap ik in de skilift met Roef naast me, een vriendelijke accountmanager uit Eindhoven. Aan de andere kant van Roef zit Irene. 
?Wat een lekker weertje?, zeg ik tegen niemand in het bijzonder.
Roef knikt en wijst op een terras onder de lift: ?daar moeten we vanmiddag heen, zie ik al.?
Ik wil mijn mond open doen om dat te bevestigen, maar Irene is me voor: ?wat een goed idee, Roef, jij hebt echt een neus voor de goeie spots.? Ze geeft hem een por in zijn zij. Roef lacht.
?Wat doe jij eigenlijk voor werk, Frederique?? vraagt Roef terwijl hij zijn zonnebril recht zet. 
?Ze is advocaat?, zegt Irene, ?net als mijn zus.?
Roef kijkt me vragend aan. Ik knik verbaasd.
?Wij zijn heel close?, zegt Irene.
?Frederique en jij?? vraagt Roef.
?Mijn zus en ik?, corrigeert ze.
?Leuk?, zegt Roel, ?en wat een interessant vak, de advocatuur, waar zit je kantoor, Frederique??
?In Utrecht?, zegt Irene voordat ik kan reageren, ?daar heb ik zelf ook gewerkt, echt een leuke plek.?
 

?En waar woon je nu?? vraagt Roef.
?In Amsterdam?, zegt ze en daarop raken zij en Roef in gesprek over Amsterdam. Roef wil ook die kant op en hij krijgt meteen een uitnodiging voor een weekendje bij haar thuis. Ik verveel me en dan valt me pas op dat links van mij een knappe man zit. En hij lacht naar me.
?Hola?, zegt hij.
?Hello?, zeg ik.
?Muito linda?, zegt hij breed glimlachend.
Ik haal mijn schouders op.
?Do you speak English?? vraag ik. 
Hij haalt op zijn beurt zijn schouders op.
?Hij vindt je heel mooi?, zegt Irene dan ineens.
?Oh ja?? vraag ik.
?Hij spreekt Portugees en hij heeft smaak?, zegt ze.
 
Die avond schiet Irene me aan en excuseert zich voor de ochtend. ?Ik was al zo lang aan het hopen op een gesprek met Roef, sorry dat ik zo lomp deed?, zegt ze blozend. 
?Geeft niks?, zeg ik, ?je hebt het al helemaal goed gemaakt met die Portugees daarna.? 
Ze lacht. 
?Ik heb zojuist een sms gekregen?, zeg ik. 
?Of ik die even wil vertalen, zeker?? vraagt ze. 
Dat is nou het fijne van zo?n singlereis: je begrijpt elkaar gewoon wat sneller! 

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.