Creatief met kantoorartikelen

Werk & studie door Marleen_S
Post-its alleen geschikt om je aan iets te herinneren? Nee hoor. Ook je balpen is voor meer dingen goed dan alleen als plastic tussendoortje - kauw kauw. De volgende kantoorartikelen tover je zo om in bijvoorbeeld een bagelhouder?

Pfff, zucht... Weer zo'n saaie dag at the office. Je hebt totaal geen inspiratie. Laat je creativiteit de vrije loop en regel bij al je collega's oude cd's, potloden en elastiekjes. Want daar kun je de leukste dingen van knutselen.


Papieren bij elkaar houden wordt een stuk leuker met een paperclip in de vorm van een hartje!


Is je rits kapot? Je hebt het zo gefikst met een vrolijk gekleurde paperclip. Helemaal leuk als je er een hartje van maakt zoals hierboven. 


Heb je je toetsenbord helemaal uitgeschud, is 'ie alsnog vies. Met een plakbandje kom je goed tussen de randen.


Stel, je zit op je werk en je moet uitnodigingen voor je feestje de deur uitsturen. Regel lege cd's en leef je uit! En koppel er meteeen een leuk muziekthema aan vast!


Voor al die keren dat je glazen uit je handen glippen: doer er een elastiekje omheen. Ook handig voor kleine kinderen!


Je gaat op stap, maar wilt geen tasje mee. Deze binderclip houdt én je sleutels én je geld bij elkaar. Stop het in je zak of bh en klaar ben je!


Snuffel voordat de papierversnipperaar wordt geleegd nog even in het afvalbakje. De (gekleurde) snippers zijn hartstikke leuk om een cadeaubox mee op te vullen.


Wil je je sieraden niet beschadigen tijdens je reis? Rol ze dan in bubbeltjesplastic.


Leuk hoor, die tailleriemen. Maar er hangt altijd een heel stuk los. Met dubbelzijdig plakband is dit zo verholpen!


Vind je het ook ontzettend irritant dat je brood altijd zo wordt geplet in je tas? Neem je broodje (in dit geval een bagel) mee in een cd-houder.


Je ramen zijn bevroren. Great. En je hebt geen ijskrabbertje. Een leeg cd-hoesje doet het werk ook prima! Wel voorzichtig krabben, anders maak je krassen!


Heb je 's avonds na je werk een borrel, verlies je het achterkantje van je oorbel. Knip een stukje van een gum of een rubberen elastiek et voilà, gefikst!


Als je een schilderij wilt ophangen, maar de muur niet wilt beschadigen, gebruik dan een gummetje. Doet prima dienst als stootkussentje.


En tot slot, een creatie waar je helemaal los op kunt gaan als je je verveelt op de vrijdagmiddag. Een leuk monstertje! Voor je jarige neefje bijvoorbeeld.
 
Welke creaties maak jij weleens van kantoorspulletjes op je bureau?