The Great Gatsby: liefde, bedrog en illusies

Media door Madelon
Kijkcijferkanon Leonardo DiCaprio gaat als een speer. Won hij pas nog een Golden Globe voor zijn rol in Django Unchained, nu schittert hij in het nieuwe THE GREAT GATSBY. Ga mee in de wereld van jazzmuziek, bedrog en onmogelijke liefdes?

Leonardo DiCaprio speelt het ene geweldige personage na het andere these days. Na zijn hoofdrollen in Blood Diamond, Shutter Island, The Departed, Inception, Django Unchained en natuurlijk Titanic (lang, láng geleden) steelt hij nu de show als de rijke zakenman Jay Gatsby in THE GREAT GATSBY. 

De film, naar de wereldberoemde roman van F. Scott Fitzgerald, is in 1974 al eens verfilmd, maar schrijver/producent/regisseur Baz Luhrmann (bekend van onder andere Moulin Rouge, Australia en Romeo + Juliet) dacht: dat kan ik beter! Hij is aan de slag gegaan met een cast waar je u tegen zegt en brengt een eigen, unieke, visuele interpretatie van dit klassieke verhaal op het witte doek.

Het verhaal
THE GREAT GATSBY vertelt, in de typische Fitzgerald-stijl, het verhaal van beginnend schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) die in het voorjaar van 1922 de Amerikaanse provincie verruilt voor New York City. Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Op jacht naar zijn Amerikaanse Droom belandt Nick in de wereld van de mysterieuze miljonair en partyliefhebber Jay Gatsby. Ook ontmoet hij zijn nicht, Daisy (Carey Mulligan) en haar adellijke echtgenoot en rokkenjager Tom Buchanan. 

Nick raakt verzeild in de fascinerende wereld van de superrijken, vol illusies, liefde en bedrog. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor.


Met elementen die typisch Baz Luhrmann zijn (zijn stijl is duidelijk in de film te herkennen) is THE GREAT GATSBY niet alleen een mooi verhaal, maar ook een lust voor het oog. Een must see! Tip: De film komt ook uit in 3D!

THE GREAT GATSBY draait vanaf donderdag 16 mei in de bioscoop, bekijk de officiële filmwebsite op www.thegreatgatsbyfilm.nl.

© 2013 Warner Bros. Entertainment. All rights reserved.