Report: Première Leve Boerenliefde

Media door Marleen_S
Gisteren ging in hartje Amsterdam de Hollandse romcom Leve Boerenliefde in première. De grasmat was uitgerold en Ze.nl vroeg de BN?ers het boerenhemd van het lijf. Hooivorken in de aanslag en lang leve de boeren. En de liefde!

Het is lente! Hét seizoen met alle ingrediënten voor een flinke dosis liefde. Lammetjes in de wei, warmere temperaturen en een gloedjenieuwe romantische komedie van Hollandse bodem: Leve Boerenliefde. Een romantische polderfilm over een boer - Cas Jansen - die de liefde, na het overlijden van zijn vrouw, maar niet lijkt durven te vinden. Totdat er een filmploeg op zijn weiland een datingshow komt opnemen. De liefde lijkt ineens dichterbij dan hij denkt! 

Ze.nl sprak o.a. Maik de Boer (what?s in a name), hoofdrolspeelsters Tatum Dagelet en Cas Jansen over hoe boers ze eigenlijk zelf zijn. De dresscode van de avond was polderchic, dus veel mooie en bijzondere creaties kwamen voorbij over de groene loper. 
 


Voordat we ook maar één BN?er hadden gespot, stond Erben Wennemars voor onze neus. Om het wachten (en smachten) wat aangenamer te maken, deelde hij iets heel lekkers uit: zijn eigen Erbens Natuurijs! In de film speelt hij ook een klein rolletje dat te maken heeft met zijn ijsjes..
 


Toen druppelden langzaam maar zeker de eerste Hollandse kaaskoppen over de groene loper naar binnen. Jamai was de gelukkige (of is het nou andersom?) die wij als eerste wat vragen konden stellen.


Of hij een beetje een boerenknaap is? ?Ja, ergens wel. Ik houd van het platteland, maar zelf op zoek gaan naar (boeren)liefde via een tv-show, nee dat niet. Liefde moet je overkomen, dat gebeurt vanzelf?, vertelt de musicalster.


Ook Maik de Boer zou zich wel thuis voelen op het platteland. ?Koeien melken, daar zou ik denk ik héél goed in zijn - vette knipoog -, maar liever zou ik de dieren knuffelen: lijkt me echt heerlijk!? Zie je die schattige klompjes? 
 


Hoofdrolspeelster Tatum Dagelet speelt in de film een presentatrice die leeft voor haar carrière. In het echte leven is ze ook een echte stadse meid. ?Ik ben een rasechte Amsterdammer. De stad zou ik dus niet zo snel verruilen voor het platteland. Ik wil in de liefde alles kunnen delen en met een man uit de stad gaat dat net wat beter?, zegt Tatum.
 Cas Jansen maakte een entree zoals alleen een echte polderster dat kan doen: op de tractor! 
 


Koert-Jan de Bruijn heeft ook wel wat met het boerenthema. ?Vroeger ging ik in de weekenden bij mijn oom op bezoek, hij was boer", vertelt hij. "Dan mocht ik meehelpen met de dieren: zo leuk vond ik dat! Dus ja, ik kan me wel inleven in ?het boerse?. Maar de liefde zoeken via een tv-programma zou ik niet zo snel doen. Misschien wel online daten, maar ja, dat is voor mij niet meer nodig!?

Van links naar rechts: Heleen van Royen met haar nieuwe vlam, Syb van der Ploeg met zijn 'groene loper'-date, Patrick Martens en Mike Weerts en Marit van Bohemen en Waldemar Torenstra.
 

Ook de boeren van Boer zoekt Vrouw waren in volle, boerse glorie aanwezig en liepen als echte steren over de grasmat... Wij zijn fan van de roze overall met glitterriem!


En daar was dan ook - tot Karins en stiekem ook Marleens grote vreugde - Gerard Joling. In de film speelt hij zichzelf, en zoals het een echte diva betaamt, kwam hij fashionably late. Hoe dan ook: hij maakte een verpletterende indruk met zijn overall - inclusief glittersteentjes - en hooivork. Like

Wat vonden we van de film?
Toen alle BN'ers al lang en breed in hun rode stoeltjes zaten in de Pathé bioscoopzaal, mochten ook wij over de groene loper schrijden en de film bekijken. Bekijk hieronder de trailer.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Zit je er even doorheen en heb je een echte feel good film nodig? Dan is Leve Boerenliefde een absolute aanrader! De verhaallijn is niet bijzonder sterk, maar de vrolijke cast en de hilarische Jamai en Gerard Joling maken een hoop goed!

Leve Boerenliefde draait vanaf donderdag 16 mei in de Nederlandse bioscopen. Kijk op de website voor meer informatie.

Foto's: Ze.nl