Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Thirty-love: Hoogmoed...

?Ik vind hem leuk?, zeg ik. ?Écht?? vraagt Carien. Ik knik. ?Leuke lach, grappig shirt, mooie ogen?, som ik op. ?Nou, dan ga je toch naar hem toe?? zegt Carien. Ik haal mijn schouders op. Ze weet heel goed dat ik dat niet durf.

?Je hoeft hem niet meteen ten huwelijk te vragen?, moedigt ze me aan.
Ik lach. Maar ik durf nog steeds niet.
?Je moet gewoon één van zijn vrienden aanspreken?, zegt ze dan, ?dat is al veel minder eng.?
Ik aarzel.
?Kies maar welke?, zegt Carien. ?Die in het groene shirt? Of die met dat petje??
?Ik weet het niet, hoor. Kan ik niet gewoon in hun buurt aan de bar een biertje gaan bestellen??
Carien zucht, maar ik recht mijn rug en loop naar mijn project en zijn vrienden. Ik lach naar ze, loop recht op ze af, en dan tussen ze door naar de bar. De vriend met het groene shirt doet een stap opzij om me erlangs te laten en het petje praat ondertussen door alsof er niets gebeurt. Althans, niets interessants. Ik bestel twee biertjes, draai me om en krijg op de terugweg weer een vrije doorgang zonder dat de mannen op- of omkijken.


Als ik terug kom staat Carien me op te wachten met een smalende glimlach. Ze neemt haar biertje in ontvangst, kijkt me aan en zegt: ?Watch & learn, baby. Het zou me niets verbazen als ik er ook nog een extra biertje aan overhoud!?
Zelfverzekerd stapt ze af op het groene shirt. Ze praten een minuut of drie. Carien lacht nogal overdreven, raakt even zijn arm aan en komt dan terug.
?Gelukt?? vraag ik.
?Wacht maar?, zegt ze. ?Ik heb ze even lekker gemaakt, binnen tien minuten staan ze bij ons.?
Ik ben onder de indruk. Al is dat een halfuur later al behoorlijk afgenomen. Maar dan komt ineens het groene shirt op ons af.
?Dag schoonheid?, zegt hij tegen Carien die mij triomfantelijk aankijkt.
?Wat kan ik voor de heren doen?? vraagt ze aan het groene shirt terwijl ze ondertussen een blik werpt op mijn project. Die staat naar buiten te kijken.
?Nadat jij het vertelde, viel het ons pas op en inderdaad, je hebt gelijk. Dus misschien kun je ons vertellen waar ze dan wél zijn.?
Ik heb geen idee waar het over gaat, maar Carien is not amused.
?Weet ik veel?, zegt ze, ?vraag dat maar aan de barman.?
Als het drietal vervolgens inpakt en vertrekt, kijk ik Carien verbaasd aan.
?Wat heb je met het groene shirt besproken?? vraag ik.
?Dat het hier zo?n heerlijke kroeg is waar niet alleen maar jong studentengrut komt?, zegt ze beteuterd.
?En nu wilden ze weten waar ze dat heerlijke studentengrut kunnen vinden?? vraag ik.
?Blijkbaar?, zegt Carien geïrriteerd.
?Zal ik dat extra biertje dan maar voor je regelen?? vraag ik.
Ze knikt.
?Ga ik aan de bar bestellen?, lach ik en steek mijn tong uit: ?watch & learn, baby.?

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.