Lifestyle / Media
Media

De ongeloofwaardigste verhaallijnen van soaps

Reageer 0
Vanavond is het weer zover: de zomercliff van Goede Tijden, Slechte Tijden! Door de jaren heen zijn al heel wat spannende en bizarre cliffhangers de revue gepasseerd. Net zoals verhaallijnen: hoe raarder, hoe beter, volgens de makers...   

Want ja, de kijkcijfers moeten goed blijven. En dus komt de ene bizarre affaire na het andere uit de dood herrezen personage voorbij... De meest maffe verhaallijnen hebben wij voor je op een rij gezet!


As the World turns
De Amerikaanse serie As the World Turns was ontzettend populair in Nederland. Elke middag - zo rond vier uur - zat heel vrouwelijk Nederland aan de buis gekluisterd. De belangrijkste hoofdpersonen in de soap waren toch wel onder andere Barbara Ryan, Carly Tenney, Emily Stewart en de ultieme slechterik James Stenbeck. En deze karakters hebben heel wat meegemaakt in de jaren dat ze met elkaar in het fictieve Oakdale leefden...
 
Vooral toen Barbara op een zeker moment compleet flipte. Carly en zij waren al jaren elkaars concurrenten in de modewereld en toen Carly Barbara verving tijdens haar ziekteverlof, barstte de bom. Er knapte iets in Barbara en daarom schakelde ze bad guy James Stenbeck in om wraak te nemen. Ze ontvoerden Carly, Emily en Rose naar het buitenland. Ze werden opgesloten in een soort kuuroord waar ze geïnjecteerd werden met een serum waarvan ze snel verouderden. Toen de dames werden gevonden waren ze allemaal gerimpeld, uitgezakt en vooral ontzettend lelijk.

Geloofwaardigheid: Wanneer Pinksteren en Pasen op één dag vallen. Serums waarvan je jonger wordt, daar geloven we liever in. Plus, het was ook erg verwonderlijk dat na een magische ingreep de dames weer hun oude gezicht terugkregen. Doe ons zo'n behandeling!


GTST - Ludo
De slechterik onder de Nederlandse soapies is toch wel Ludo Sanders. Zelfs als je geen trouwe GTST-fan bent, doet zijn naam een belletje rinkelen. Hij is eigenlijk de Nederlandse variant van de maffia. Gitzwart haar, strak in het pak en altijd voorzien van sluwe plannetjes.
 
Zijn wraakacties en snode plannen hebben er al meerdere malen voor gezorgd dat zijn huwelijk met Janine telkens strandde. Alleen zat deze player er niet heel erg mee. Hij flirtte af en aan en lag met zo?n beetje heel de cast in bed. Hij heeft een kind verwerkt bij een psychopaat, zijn zoon bleek zijn halfbroer, hij is zelfs al een keer uit de dood opgestaan en heeft al heel veel GTST-doden op zijn naam staan.
 
De beste man heeft al zoveel meegemaakt, dat hij als hij echt bestond allang was bezweken door trauma?s. Hij heeft namelijk ook door zijn eigen stomme wraakzuchtigheid een tijd in een rolstoel gezeten en is zelfs blind geweest. What a life?

Geloofwaardigheid: 50/50. Er zijn mensen die heel veel ellende in hun leven te verduren krijgen, maar blind, verlamd en uit de dood opgestaan in een paar luttele jaren? Yeah, maak dat de kat wijs!


Days of our Lives
In 2004 waren alle Days of our Lives-fans volledig in shock. Wat bleek, een aantal favoriete karakters van de soap werden in één aflevering bruut vermoord door een gemaskerde psychopaat.

Dezelfde psychopaat bleek later - 'gelukkig' - de hoofdrolspelers te hebben ontvoerd naar een geheim eiland. Hij had namelijk een ziekelijk plan bedacht om zijn gevangenen tegen elkaar uit te spelen. De complete verhaallijn van Days of our Lives kreeg een hoog science fiction gehalte door de onwaarschijnlijke dingen die er vervolgens gebeurden. De gevangenen moesten namelijk ook bizarre streken uithalen om van het eiland weg te komen. Het resulteerde dan ook uiteindelijk, met nog meer factoren die meespeelden uiteraard, voor het einde van soap. Tja, iemand kan tig kinderen hebben, allerlei ziektes hebben, bijna dood zijn gegaan en ineens drie verschillende broers en zussen blijken te hebben, maar een mysterieus eiland gaat te ver. 

Geloofwaardigheid: Geloofwaardigheid krijgt een heel andere betekenis bij deze cliffhanger. Een spooky eiland waar een maniak de controle heeft over iedereens leven? Alsof er nog een geheim Nederlands schiereiland in de zee ligt en niemand het zou merken. Mwuah, didn't buy it.

GTST - Janine
Janine speelt altijd de jonkvrouw die gered moet worden van de dood. Heel toevallig is haar redder op het moment suprême ook altijd haar eeuwige liefde. Nou ja, voor een paar afleveringen dan, totdat ze opnieuw de dood in de ogen kijkt en de volgende scharrel haar komt redden.
 
Familie is erg belangrijk voor Janine en daarom blijft ze lekker doorfokken. Bij elke vent heeft ze zowat een kind en allemaal zijn ze even speciaal. Vooral haar dochter Nina die ze met Ludo heeft, is extra bijzonder, want hun liefdesrelatie is dat ook.
 
Na jaren om de dood van zijn eerste vrouw Sophia te hebben gerouwd, werd Ludo verliefd op Janine. Het huwelijk kende vele hoogte- en dieptepunten en toen ineens Sophia (die opvallend veel op Janine leek, wat heel verwarrend was voor de kijker) voor de deur stond wist Ludo niet wat hij moest doen. Uiteindelijk koos hij toch voor Janine.
 
Dat kon Sophia niet hebben en vlak voor de zoveelste huwelijksdag van Ludo en Janine, besloot ze Janine levend te begraven. Na zich eventjes te hebben voorgedaan als Janine, liep haar dubbelganger-plan niet uit op een succes. Sophia belandde in een inrichting en Janine en Ludo leefden nog lang en gelukkig. Voor even dan. 

Geloofwaardigheid: Aan, uit, aan, uit... Zucht, het is de ultieme knipperlichtrelatie. Ook al was het hele dubbelgangeridee ietwat ver gezocht, alle GTST-fans hielden wél massaal hun adem in toen Janine onder de grond verdween. 


The Bold and the Beautiful
Ludo en Janine van onze eigenste echte GTST mogen dan misschien een knipperlichthuwelijk hebben, het is niets vergeleken bij Brooke en Ridge van The Bold and the Beautiful

Hoe vaak hun huwelijken, relaties en/of affaires wel niet zijn gestrand, zijn niet langer meer op vierentwintig handen te tellen. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Vooral Ridge's voormalige vrouw Taylor speelt daarin vaak een belangrijke rol. Ridge kan namelijk nooit kiezen. Het ene moment wil hij de stabiele, nuchtere brunette, het volgende moment de sexy, zwoele blondine. Het is het perfecte voorbeeld van de eeuwige strijd tussen de blond- en bruinharigen onder ons. Met allebei de dames heeft hij een handjevol kinderen en zelf komt hij altijd ongeschonden uit de relatiestrijd als het weer eens misgaat.

Het is daarbij ook verwonderlijk hoe lang Ridge eigenlijk altijd dezelfde blijft. Hij lijkt weinig te veranderen, qua uiterlijk (botox?), maar ook qua karakter. Vanaf het begin van The Bold and the Beautiful zat hij er al in en waarschijnlijk zal hij pas stoppen als de soap ook tot een einde komt.

Geloofwaardigheid: Als kleuter kun je weleens niet kiezen en ben je gewoon verliefd op allebei. Grote jongens zijn volwassen en zouden beter moeten weten. Ridge heeft waarschijnlijk de tijd van zijn leven, want niet iedereen kan zomaar van de ene naar de andere vrouw hoppen. In elk stadje een ander schatje.


GTST - Laura en Dennis
Ze is de cougar der cougars: Laura Selmhorst uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze leert haar veel jongere dekhengst kennen in, cliché, de lift. Hij, Dennis, is de klusjesman en die zijn nu eenmaal ? heel begrijpelijk ? woest aantrekkelijk.
 
Ze worden verliefd en Dennis verlaat zijn vrouw voor Laura. De affaire mag helaas niet lang duren en een tijdje nadat ze hebben gebroken komt ineens een bizarre waarheid aan het licht. Het kind van Laura, Arnie, blijkt bij zijn geboorte verwisseld te zijn met, jawel, Dennis. Dat maakt Dennis dus eigenlijk haar kind. Ai, heel pijnlijk... En bizar ongeloofwaardig.

Geloofwaardigheid: Laura was zo'n beetje de eerste MILF in Nederland. Letterlijk, want Dennis heeft het uiteindelijk gedaan met zijn eigen moeder. Kennelijk wisten de scriptmakers niet zo goed wat ze wilden en goten ze gewoon wat incest in de verhaallijn. Lekker smeuïg, maar totaal ongeloofwaardig.

Wat is jouw meest bizarre plot die je ooit in een soap hebt gezien?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 8 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • marilyn

  Eerlijk gezegd ben ik niet echt een soap-kijker. Na de eerste afleveringen van Goede Tijden etc. nog gekeken te hebben ben ik vrij snel'afgehaakt. Wel heb ik als puber-meisje veel naar 'oer-soaps''zoals Dynasty en Dallas gekeken. Dallas had de meest spectaculaire cliff hanger aller tijden! Who shot JR? Wauw... daar konden Arnie en Co niet tegenop!

 • Karin

  @Anoniem: omg, als je het zo vertelt klinkt het gewoon té bizar en té ingewikkeld om te begrijpen hahaha!

 • Anoniem

  Whaha juist door die verhaallijn ben ik ATWT gaan kijken! Heeeeerlijke soap was dat!
  Er zijn toch veel gekke dingen gebeurt in ATWT (in de andere soaps natuurlijk ook), bijvoorbeeld dat Henry opeens de zoon van James Stencbeck blijkt te zijn en dan trouwt met Barbara, de moeder van zijn halfbroer!
  Of Casey die trouwt met de ex (emily) van zijn oom die ook gelijk weer de moeder is van zijn halfbroertje, en daarna trouwt hij met de halfzus/dochter van Emily (Alison) en zij is ook weer de ex van die oom! Whehe kun je het nog volgen?!

 • VampyMary

  the bold and beautiful zit ook heerlijk vol plastiche chirurgie..

 • colandro

  Zou er alles voorover hebben om days of our lives te kunnen terugkijken vanaf toen met dat tony hun op het eiland opsloot, iemand die me kan vertellen waar de afleveringen staan?

 • Kimmy

  Ik vind alles in soaps bizarre maar ik hou er wel van.
  Word afkicken na vanavond van gtst

 • Wipneusje

  Ridge gaat er toch al uit?
  Die zou niet tot het eind blijven..

  Of heeft ie besloten toch te blijven?

  http://www.telegraaf.nl/prive/20955950/__Ronn_Moss_verlaat_The_Bold__.html
  Gaat eruit dus..

 • Belize

  ATWT vond ik geweldig. Jammer dat het er niet meer is.

  TBATB is gewoon verschrikkelijk net als DOUL (slecht acteerwerk trouwens).

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen