Geheime liefdes: 'Ik heb een Islamitische minnaar'

Relaties door Marleen_S

Je hebt vlinders in je buik, kan niet meer eten van verliefdheid en spendeert het liefst al je tijd samen met hem. Alleen kan het niet. Niemand mag het weten van jullie liefde voor elkaar… Ook Joyce moet haar liefde geheimhouden.

 
“Alweer heel wat jaren geleden, had ik als tiener een zomerbaantje bij een groot kantoor. Na het werk sprak ik geregeld af met vriendinnen en zo ook die ene avond. Ik zou met een vriendin een hapje gaan eten in de stad en we hadden afgesproken op het station. Daar liep ik hem tegen het lijf”, vertelt Joyce.
 

De vonk sprong over

“Mijn oog viel gelijk op hem. Hij was land, breed en enorm knap. Zelf was ik destijds niet bepaald moeders mooiste al zeg ik het zelf, dus mijn hart sloeg echt een paar keer over toen hij overduidelijk met mij aan het flirten was. Laten we hem maar voor het gemak A. noemen.” Joyce en A. wisselden niet meer dan een paar steelse blikken, maar niet lang na hun ontmoeting wist hij haar toch op te zoeken. “Via mijn vriendin was hij aan mijn gegevens gekomen. Drie jaar lang spraken we af, mailden en belden we en stuurden we elkaar elke dag sms'jes. Al die tijd bleef het wel vriendschappelijk, tot ineens de vonk oversloeg. Na een aantal jaar zagen we elkaar weer voor het eerst, alleen was ik nu een stuk volwassener geworden en zag hij er ook heel anders uit. Ik voelde de kriebels weer. We zoenden en alles stond voor even op z’n kop. Ik was halsoverkop verliefd! Er was alleen één probleem. Hij had een Islamitische achtergrond en ik niet.”

Joyce durfde haar liefde voor A. niet met haar omgeving te delen, bang voor de reacties. “Mijn ouders zijn vrij traditioneel en hebben een totaal ander geloof dan A. Ik wist dat ze er op z’n zachtst gezegd niet blij mee zouden zijn als ik hem mee naar huis zou nemen, dus er zat niets anders op dan het contact met A. te verbreken. Ik liet het maar een beetje verwateren, want het zou toch nooit wat serieus kunnen worden. Niet lang daarna trouwde mijn zus en op haar bruiloft ontmoette ik een hele lieve jongen, R. Hij schonk me de hele dag ontzettend veel aandacht en hij had precies wat ik dacht te willen in een man. We kregen een relatie, verloofden ons, kochten samen een huis en ja, niet lang daarna stapten we in het huwelijksbootje.” Voordat Joyce haar leven begon met R. kwam ze haar oude vlam weer tegen. “Vlak voor ons grote verlovingsfeest kwam ik A. tegen. Toen is de affaire begonnen. We dronken samen wat, zoenden weer en zo gingen we elke keer dat we elkaar zagen een stapje verder. Totdat we uiteindelijk met elkaar in bed zijn beland. Tot op de dag van vandaag gaan we hier nog steeds mee door. Ik houd van hem en hij wacht op me. Net zolang totdat ik bij R. wegga.”  

Hart volgen

“Ondanks dat ik een prima relatie heb met R., heb ik nog nooit zulke sterke gevoelens gehad als bij A. Ik wil ontzettend graag mijn hart volgen, maar ik ben bang om zo veel mensen pijn te doen. Diep in mijn hart weet ik dat ik nooit met R. had moeten trouwen.” Als Joyce de tijd had kunnen terugdraaien, had ze het allemaal anders gedaan. “De dag voor het verlovingsfeest en de bruiloft wist ik dat ik het gewoon moest afblazen. Ik had gewoon eerlijk moeten zijn en moeten zeggen dat hoe geweldig R. ook is, mijn hart bij iemand anders lag.”  

 

De ouders van Joyce en haar man hadden ontzettend veel geld uitgegeven aan de bruiloft, dus Joyce zag geen uitweg meer. “Het beloofde een spectaculaire en luxe bruiloft te worden. Het is bij ons traditie dat de ouders de bruiloft van hun kinderen bekostigen en ik werd overspoeld door schuldgevoelens en heb daarom alles toch doorgezet.” Haar geheim heeft Joyce inmiddels gedeeld met haar zus. “Zij is de enige die ervan weet. Zij vindt dat ik mijn hart moet volgen, omdat ik nu jong, financieel onafhankelijk en kinderloos ben. Dat als ik het wil doen, ik het nu moet doen zodat ik eventuele kinderen niet in een scheiding meetrek. Ze heeft gelijk.”
 


Een belangrijke beslissing

Haar geheime relatie met A. houdt Joyce niet lang meer vol. “Het nadeel is dat we niet even samen gezellig naar de bioscoop kunnen gaan of ergens wat kunnen eten of drinken. Zelfs voordat ik bij zijn huis naar binnen ga, kijk ik altijd goed om me heen of ik niemand zie. Je moet altijd op je hoede zijn en alle berichten en oproepen wissen uit je telefoon.” Het stiekeme houdt de relatie ook wel spannend vindt Joyce. “Maar daar blijft het ook bij. Ik zou het niemand aanraden, want je bent niet vrij in je doen en laten. Ik kan nooit een nachtje blijven slapen en jaloezie speelt natuurlijk ook een rol. A. is jaloers op R. Dat is heel logisch, maar het maakt het er niet gemakkelijker op."
 
“Het stomme is dat ik eigenlijk niet eens weet waar ik zo bang voor ben als mensen erachter komen. Ik zou me denk ik voornamelijk erg zou schamen tegenover mijn ouders en familie. R. is fantastisch. Hij is lief, zorgzaam en samen hebben we al heel wat hobbels in onze relatie overwonnen. We hebben geen slecht huwelijk, maar mijn grote liefde is hij niet. Het zal hem zo veel pijn doen als hij erachter komt dat ik al zo lang een relatie achter zijn rug om heb. Alle zekerheid die ik met R. heb, durf ik niet achter te laten.”

Inmiddels heeft Joyce een belangrijke beslissing gemaakt. “Ik ga hem de waarheid vertellen. Dat gaat hem zeker pijn doen, maar hij heeft er recht op. Hoe het daarna verder gaat, ik heb geen idee.”

Heb jij een relatie (gehad) met bijvoorbeeld je leraar, de vader van je beste vriendin of je neef? Wil jij jouw Geheime Liefde met ons delen? Mail dan naar redactie@ze.nl.