Mislukte comebacks van celebs

Celebs door Marleen_S
Als celeb sta je altijd in de schijnwerpers. Dat moet, want als je eenmaal van de rode loper-radar bent verdwenen, is het: tot ziens, grote carrière. Sommige sterren proberen het dan nog met een comeback. Alleen kwamen ze niet.

 
Ach ja, niet geschoten is altijd mis toch? Heel erg mis eigenlijk, in de volgende gevallen. Met een laatste gooi naar het sterrendom wilden deze sterren van hun Z-status weer terug naar de top. Met weinig succes.
 


Sharon Stone

Ze werd wereldberoemd met die ene scène uit de film Basic Instinct waarin ze tijdens een kruisverhoor haar benen van elkaar schoof en het hele publiek liet meegenieten van het feit dat mevrouw geen slipje aanhad. Weet je het weer? Mooi, nou van deze sexy filmvedette hoor je anno 2013 vrij weinig meer. Ook niet of ze nog steeds sliploos door het leven gaat.
 
Jammer, want onze eigen Paul Verhoeven was gek op d?r. Met een Oscar-nominatie voor Beste Actrice en een Golden Globe voor de film Casino, prijkt er verder niks spectaculairs op haar schoorsteenmantel. Haar comeback in het tweede deel van Basic Instinct was een grote flop en los van het feit dat ze een paar jaar later ervoor uitkwam biseksueel te zijn, gebeurde er vrij weinig rondom Sharon Stone. Zelfs de Dalai Lama, met wie ze een goede band had, nam afstand van de actrice omdat ze dubieuze uitspraken deed op het Filmfestival van Cannes in 2008. Nou, als zelfs een hoge priester het niet meer met je ziet zitten? 

 
Nelly Furtado
"I?m like a bird, I?ll only fly away?? Iedereen zong dit vrolijke nummer van zangeres Nelly Furtado vlekkeloos mee. Ze brak wereldwijd door en scoorde daarna hit naar hit. Haar stijl was uniek, net zoals de hele verschijning van Nelly zelf: fleurig en op de juiste manier over the top.
 
Na de geboorte van haar dochter in 2003 pakte Nelly haar zangcarrière vlug weer op voor ze in de vergetelheid zou raken. Haar comeback met het tweede album Folklore was een groot succes en ook haar derde album Loose was zelfs in ons koude kikkerlandje razend populair. Waar iedereen (en ook Nelly) dacht dat het bij een enkele nummer 1-hit zou blijven, bewees ze toch maar mooi het tegendeel. De laatste jaren stond ze nog wel met een paar samenwerkingen met onder andere K?Naan en Tiësto in de internationale muzieklijsten, maar vooralsnog is het wachten op de brunette en haar volgende comeback. Maar of die net zo succesvol zal zijn...? We zijn haar al bijna vergeten.
  


Teri Hatcher

Ze brak door als Lois, het liefje van Superman in de serie Lois and Clark: The New Adventures of Superman en een bombshell was geboren. De rol als heet liefje van de mannelijke hoofdrolspeler paste haar zo goed dat ze niet veel later te zien was als heuse bondgirl in de James Bond-film Tomorrow Never Dies. Ze wilde kennelijk ook haar lieve, onschuldige, huisvrouwenkant laten zien, want in 2004 was ze te zien in de serie Desperate Housewives. Zo snel als de carrière van Teri omhoog schoot vanuit het niets, zo rap verdween ze weer van het toneel. Nu is het stil - te stil - en is het wachten totdat ze weer een verleidelijke huisvrouw of spion mag spelen.

  

Chris Brown

Chris Brown, ook wel de man met de losse handjes genoemd, ging van hete hottie naar nietszeggende nottie. Nadat hij zijn Rihanna de liefde had verklaard door een paar flinke klappen uit te delen, daalde hij keihard in populariteit. Logisch, want zijn hordes fans zagen niks meer in de onschuldige Chris zoals ze hem kenden.
 
Waar hij eerst week na week de allergrootste hits scoorde, was Chris na het huiselijkgeweldincident ineens van de aardbodem verdwenen. Helemaal uit beeld is hij nog niet, maar de vele pogingen tot een comeback mislukken iedere keer. Af een toe verschijnt er een lekker dancenummertje, maar dat is het dan ook wel.


Charlie Sheen

De serie Two and a Half Man was alles waar je aan het eind van een lange werkdag aan toe was: platte humor, hilarische dialogen tussen de acteurs en een immer dronken hoofdrolspeler die de vrouwtjes achter zich aan had. Over wie het hebben? Charlie Sheen natuurlijk!
 
In het echte leven hield Charlie ook wel van een lekker borreltje op zijn tijd. Iets te veel, volgens de roddelpers, en het duurde dan ook niet lang voordat de acteur zelf ook uitkwam voor zijn alcohol- en drugsverslaving. Goed, een paar afkickklinieken en echtelijke problemen met gewapende bedreigingen later werd ook Charlie, net zoals onze Chris hierboven, gearresteerd vanwege huiselijk geweld. De makers van Two and a Half Man zagen het niet meer zitten en ontsloegen hem. Hij probeert het nu met de serie Anger Management (hoe toepasselijk), maar wetende dat hij de rol van letterlijk losgeslagen man met een midlifecrisis in het echte leven ook zo goed past, wordt er naar deze serie met een schuin oog gekeken. Hij is gewoon lang niet meer zo leuk helaas. Never come back Charlie, never come back again.
 
Welke celeb comeback vind jij het minst succesvol?

Beeld: Getty Images