Boekverfilmingen die je niet mag missen

Media door Priscilla N.
Boekverfilmingen zijn populair! Na grote successen als Twilight en The Hunger Games, moet men gedacht hebben: dit gaan we vaker doen. 2014 belooft dan ook een jaar vol met leuke boekverfilmingen te worden. Deze mag je niet missen!
 
The Maze Runner - 13 februari 2014
In dit boek van James Dashner wordt de 16-jarige Thomas wakker in een lift. Behalve zijn naam kan hij zich helemaal niets meer herinneren. Als de deuren opengaan, ziet hij dat hij zich bevindt in een open ruimte genaamd de Glade. Deze ruimte wordt bewoond door allemaal jongens en is omringd door grote, stenen muren die ‘s ochtends openen en ‘s avonds weer dichtgaan. Achter de muren zit een levensgevaarlijk doolhof. De andere jongens hebben net als Thomas geen idee waarom ze in de Glade zijn. Ze weten alleen dat er iedere dertig dagen een nieuwe jongen geleverd wordt. De dag nadat Thomas arriveerde, komt er echter al opnieuw iemand door de lift. Dit keer is het een meisje en ze heeft een wel heel verrassende boodschap…
 
The Vampire Academy: Blood Promise - 13 februari 2014
Dit boek vertelt het verhaal van Rose Hathaway. Rose is een dhampir: half vampier en half mens. Net als vele anderen wordt zij op de St Vladimir’s Academy getraind om een beschermer te worden. Er zijn twee soorten vampiers in de wereld. Morois zijn degenen die alleen bloed drinken van donoren en in vrede samenleven met de mensen. Strigois daarentegen zijn vampiers die drinken om te doden. Rose wordt getraind om de Morois te beschermen en Strigois te doden. Wanneer haar beste vriendin en Moroi princes Vasilisa Dragomi gevaar loopt, slaat Rose samen met haar op de vlucht.


Divergent - 20 maart 2014
Divergent speelt zich af in de toekomstige wereld waarin mensen opgedeeld worden in vijf fracties, op basis van hun persoonlijkheid. De 16-jarige Beatrice (ook wel Tris genoemd) hoort bij een Abnegation familie, maar heeft altijd het gevoel gehad dat ze hier niet thuishoorde. Wanneer Tris een test ondergaat, blijkt dat ze Divergent is en daarmee nergens bijhoort. Als Tris toch moet kiezen, sluit ze zich aan bij de Dauntless en verlaat ze haar familie om een training tot Dauntless te volgen. Het is heel belangrijk dat Tris haar geheim verborgen houdt, want het zou zomaar haar dood kunnen betekenen... 

The Fault in Our Stars - 2014
The Fault in Our Stars vertelt het verhaal van de 16-jarige Hazel (gespeeld door Shailene Woodley). Hazel werd op haar dertiende gediagnosticeerd met schildklierkanker. Door een experimenteel medicijn heeft ze het al die tijd weten vol te houden. Door haar ouders wordt Hazel gedwongen een steungroep bij te wonen voor kinderen met kanker. Wanneer een patiënt genaamd Augustus Walters bij de steungroep verschijnt, verandert Hazels leven volledig.

Fallen - 2014

Dit boek gaat over de 17-jarige Lucinda Price. Vanaf haar eerste schooldag op de tuchtschool, waar mobieltjes verboden zijn en iedereen op de voet gevolgd wordt door camera’s, is Lucinda ontzettend aangetrokken tot de mysterieuze Daniel Grigori. Ze heeft sterk het gevoel dat ze deze jongen eerder ontmoet heeft. Daniel daarentegen doet er alles aan om duidelijk te maken dat hij niets met haar te maken wil hebben. Toch kan ze de jongen niet negeren, ook al wordt het misschien wel haar dood. 

Tijdverdrijf
2014 is natuurlijk nog best ver weg, maar dit geeft ons tenminste wel de tijd om alle boeken nog eens lekker door te lezen. Voordat het zo ver is, kunnen we ook nog gaan genieten van The Mortal Instruments: City of Bones. Deze is sinds 22 augustus in de bioscoop te zien. Ook The Hunger Games: Catching Fire verschijnt dit jaar nog op het witte doek, namelijk op 20 november!