Flirtetiquette op Facebook

Media door Marleen_S
Like! Een hele dikke like zelfs voor die knappe blonde gozer met twinkelende ogen die je vanaf het beeldscherm aanstaart. Waar je hem ook alweer van kent, geen idee, maar een vriendschapsverzoek is onderweg. Let’s flirt on Facebook!

 
Je kunt knipperen met je ogen tot je een ons weegt, aan de andere kant van de Facebook-lijn heeft de ander geen flauw idee wat je aan het doen bent. Zucht, flirten: je was er zo goed in. Beetje knipogen en subtiel zakdoekjes laten vallen. Nee, het stenen tijdperk zijn we overduidelijk voorbij, want tegenwoordig wordt er online heel wat over en weer geflirt. Het probleem is niet dat je die like button op Facebook niet weet te vinden, nee, de vraag is wat doe je daarna? Simpel, volg deze ready to go Facebook Flirtles en de hete meer-dan-vriendschapsverzoeken zullen als een waterval bij je binnenstromen.
 


Goede profielfoto

Een goed begin is het halve werk en wat is het eerste waar je naar kijkt als je iemands profiel doorspit? Juist, de profielfoto. En die moet leuk zijn, nee meer dan dat. Hij moet opvallender zijn dan de wangimplantaten van Marijke Helwegen, meer kleuren hebben dan de regenboog en keer op keer verrassend zijn.
 
Je hoeft niet om de dag je profielfoto te veranderen (dat komt redelijk zelfgeil over) maar die ene spontane vakantiefoto die je niet zag aankomen of een blije vriendinnenfoto doet het al prima. Zolang je maar jezelf bent (vergeet die twintigduizend filters), plezier hebt en vooral geen - ik herhaal - géén duckface hebt.
 
Like!
Als je profiel aardig is opgeschoond, je foto’s perfect in kleurencombinaties bij elkaar passen en je je status op ‘vrijgezel’ hebt gezet, is het tijd om de flirtpositie aan te nemen. Die gaat als volgt. Beweeg je rechterhand naar je muis, leg je wijsvinger op het linkerknopje en klik op de ‘vind ik leuk’-knop. Doe dit regelmatig en plaats heel af en toe - zo eens per week - een scherpe, maar hilarische opmerking onder zijn foto’s. En dan niet die foto’s van hem en zijn ex uit het jaar nul (oké 2010) waaronder je doodleuk neerzet dat hij veel beter af is zonder haar. Je bent geen stalker. En ook geen Wanhopige Wendy.
 
Vriendschapsverzoek
Ben je nog geen vrienden met je soon to be lover? Hij weet het misschien nog niet, maar jij hebt jullie trouwalbum al lang en breed op de keukentafel klaar liggen. Voordat je op je knieën gaat, is het misschien verstandig eerst een vriendschapsverzoek sturen. Als je niet echt een reden hebt om hem toe te voegen (lees: hij is een compleet vreemde) stuur met je verzoek dan een leuk berichtje mee. Kort, maar krachtig. Iets in de trant van dat hij trending topic op jouw timeline is ofzo, lekker cheesy.
 


Wachttijd

Als hij je verzoek heeft geaccepteerd ben je binnen. Belangrijk is om je vangst dan heel voorzichtig, zoals een professionele visser, naar binnen te halen. Het beste viswijf staat aan wal, dus zodra je een gat in de lucht heb gesprongen nadat hij heeft gereageerd op jouw bericht, kom dan gelijk weer met beide benen op de grond terug. Play it cool, ook al krijg je het bloedheet van hem. Hoe je dat doet? Door niet te snel en dus te gretig te reageren op zijn antwoorden. Laat hem ook maar even zweten en laat een paar uur tussen jouw reacties en die van hem in zitten.
 
Woordgrapjes
Inmiddels zijn jullie druk aan het chatten. Overdag zijn het korte berichtjes, maar ’s avonds kletsen jullie aan één stuk door. Maak gebruik van woordgrapjes. Met online flirten is de Nederlandse taal je grootste wapen, want alle non-verbale communicatie loop je mis. Kies je woorden zorgvuldig, maar houd het wel begrijpelijk.  
 
;) <3
Don’t overdo het gebruik van emoticons. Een knipoog omdat je even niet weet wat je moet zeggen of een happy face als hij je een compliment geeft: geen probleem. Sluit alleen geen berichtjes af met zoveel x-jes dat je toetsenbord het bijna begeeft en sla ook niet door met uitroeptekens als je hem begroet. O ja, nog een tip. Val hem niet gelijk aan zodra hij twee seconden online is. Geef hem even wat ruimte om, nou ja, te ademen.
 


Stel hem vragen

Ook al heb je zijn profiel al helemaal van A tot Z doorgespit, stel hem toch het één en ander aan vragen. Oké, misschien niet waar hij vandaan komt, want dat ligt nogal voor de hand. Vraag hem naar wat hij graag doet op vrijdagavond en wat hij zou doen als hij gratis ergens naartoe mocht gaan op vakantie. Lekkere originele vragen, dat is een ‘vind ik leuk’ waard.
 
Check, check, dubbel check
Las ook af en toe een rustpauze in. Negeer de drang om continu op je Facebook te kijken of ‘ie al heeft gereageerd. Hij zal er niks van merken, maar jouw ongeduld zie je terug in je reactie zodra hij weer wat van zich laat horen. Dat mondt uit in te blije antwoorden, hyperactief gebruik van leestekens en een schrikreactie van zijn kant.
 
Van online naar offline
Digitaal is our middle name. Een leven zonder de woorden update en hashtags kunnen we ons niet meer voorstellen. Toch is het ‘echte’ flirten tien keer leuker. Als het klikt en je voelt dat jullie de stap aankunnen, nodig hem dan eens uit voor een borrel. In zijn favoriete café. Even de pagina liken voor extra korting en het feest kan beginnen. 

Wat is jouw beste flirttip om die leuke man op Facebook aan de haak te slaan?