Smirten: flirten tijdens het roken

Single & daten door Marleen_S
Hoe makkelijker kun je een gesprek aanknopen met die knappe blonde jongen uit de kroeg? Gewoon even dit: "Hé, heb je een vuurtje voor me?" en de magie doet verder de rest. Flirten tijdens het roken, oftewel smirten. Het is een grote hit.

 
Ja, roken is heel (heel erg) slecht voor je. En nee, we moedigen echt niet aan om te beginnen aan die verslavende witte tabaksstokjes. Waarom het gros van astmatisch Nederland toch naar de sigaretten grijpt? Als het niet uit pure verslaving is of om als zestienjarige ‘stoer te doen’ tegenover vrienden, is het wel om aan te pappen met je toekomstige lover. Lang ze zullen roken, euhm, leven, want tijdens het roken, kun je het beste flirten.
 


Smirten

Smirten is het toverwoord en nee, dat is geen sigarettenmerk dat net nieuw op de markt is uitgebracht. Smirten is de samentrekking van de woorden smoking en flirting. Heel logisch, maar wat houdt het eigenlijk in?

Voorbeeldsituatie. Je bent een lekker hapje aan het eten met je vriendinnen en vanuit je ooghoeken zie HEM binnelopen. De rest van het gesprek waarin je vriendin blijft doorzeuren over haar mislukte huwelijk negeer je verder. Je bent compleet gefocust op welk biertje hij aan de bar bestelt en hoe jullie leven eruit zou zien als hij ter plekke op zijn knieën zou vallen. Zwijmel, zwijmel... 

Plots stapt hij op en loopt de deur uit. Hè, waarom? Waar gaat hij heen? In een flits zie je een pakje Marlboro uit zijn broekzak steken. Aha! Je volgt zijn voorbeeld, grits je sigaretten uit je tas en zoekt 'm buiten op. Lang leve het rookverbod in restaurants!

Sinds je niet meer mag roken op openbare plekken zoals cafés, trekken alle rokers massaal naar buiten. En kun je samen met alle knappe rokers bij elkaar zielig zitten doen over het feit dat je niet binnen mag roken. . Dat schept een band en waar een klik is, is mogelijk liefde. En daar is het smirten ontstaan.

Enfin, als dit tafereel zich drie keer die avond heeft afgespeeld, is het bij de vierde rookpauze tijd om actie te ondernemen. Nee, niet om te stoppen met roken, je moet hem aan de haak zien te slaan! En dat is waar het smirten begint. Het roken niet langer als exvuus gebruiken om 'te ontspannen' of voor die hardnekkige after dinner dip, maar je sigaret gebruiken om hem te verleiden.


Roken is sexy

Roken is sexy, zo is het altijd gebracht in reclames en oude Hollywoodfilms. Een beetje elegant je lippen erbij tuiten en rondjes blazen. Waarom het werkt? Nou, als je niets meer weet te zeggen en een moment nodig hebt om over een passend antwoord na te denken, neem je gewoon een hijsie.

Zelfs in de winter gaat het smirten door, want met die verwarme terrassen en warme dekentjes over de stoelen wordt het de roker eeen stuk aangenamer gemaakt. Ook erg romantisch, samen met je toekomstige lover onder de wol kruipen en je rook uitblazen.  
 
De allerbeste smirttips
Hoe je van je rookpauze het ultieme flirtmoment maakt? Volg deze smirttips!

  • Zorg voor een kapotte aansteker. Als jij loopt te prutsen, biedt hij jou vanzelf zijn vuurtje aan.
  • Als je een trekje neemt, knijp dan zachtjes één oog dicht voor een flirterig knipoogeffect. Niet vergeten je prooi aan te kijken als je dit doet!
  • Kom je hem telkens tegen tijdens je rookpauzes op je werk? Ga hetzelfde merk roken, heb je gelijk een gespreksonderwerp. “Goh, veel lekkerder hè die Camel. Werd Lucky Strike toch een beetje zat.”
  • Blaas de rook niet in zijn gezicht. Dit is niet echt charmant en voor hem ook niet er-ug lekker.
  • Als je nog nooit in je leven een sigaret hebt aangeraakt, is het niet bepaald een goed idee om a) te gaan roken voor hem en b) dit uit te proberen in zijn aanwezigheid.
  • Laat je je peuk vallen van pure zenuwen? Raap ‘m niet op en rook dan vrolijk door. Beter is om te doen alsof je klaar was met roken en geen zin meer had. Ofzo.
  • Graai een paar keer in je tasje en roep: “Ik zou toch zweren dat ik een nieuw pakje had gekocht?” en dat soort taferelen. Dikke kans dat hij vraagt of je een sigaretje van hem wilt.
  • Heb een beetje rokers-zelfspot. Het laat zien dat je weet dat het niet goed is voor je, maar ja verslaafd, dus je moet wat.
Doe jijzelf ook weleens aan smirten? En heb jij nog goede smirttips?