Lifestyle / Media
Media

Zoekresultaten filteren op lichaamsbouw: het nieuwe online daten?

Reageer 0


In Amerika (waar anders) heeft de datingsite OKCupid een nieuwe euh... aparte zoekfunctie: betalende gebruikers kunnen potentiële lovers wegfilteren op hun lichaamsfiguur. Say what?!                   
En dan niet alleen op dik of dun. Leden van de site hebben een enorme keuze: wil je een curvy lady, een fitte vrouw of een 'opgekrikte' dame? Dan kun je dit gewoon filteren in hun speciale zoekfunctie. Volgens Daily Mail moet je wel betalen voor deze exclusieve eisen. Want de vrouw met het beste figuur, die moet natuurlijk ook niet iedereen kunnen vinden... Ofzo. De Abercrombie & Fitch onder de datingsites zullen we maar zeggen.


Nou zeg het maar, voor welke vrouw of man ga je?Je zou spontaan beginnen met twijfelen over wat je nou eigenlijk zoekt in een relatie...
 

Leden met een Premium-lidmaatschap betalen namelijk tussen de € 3 en € 7 om 'lelijke' of 'dikke' mensen weg te filteren. Daarnaast kunnen zij ook andere leden beoordelen op basis van hun uiterlijk. Dit doen ze door middel van sterren. Dus als iemand vijf sterren heeft, moet het wel een topmodel zijn, toch?

Een anonieme gebruiker vertelt: "Ik gebruik de site al meer dan een jaar en vind het nogal schokkend dat mannen mij kunnen vinden op basis van mijn lichaamsfiguur. Maar ik ben blij dat ik altijd eerst naar foto's kijk voordat ik met iemand afspreek in real life. Ik ken er velen die voor een onaangename verrassing stonden wanneer ze voor het eerst in het echt ontmoetten."  

Een andere gebruiker vindt het behoorlijk dom als je zo gaat screenen dat je bijna niemand meer overhoudt. "Alle mooie plus-size vrouwen laat je dan zomaar lopen. En ik heb het idee dat die vrouwen véél leuker en grappiger zijn in bed dan de gemiddelde 'dunne' vrouw. Je moet voorzichtig zijn met wat je wenst... dat bewijst deze site wel weer. " Hmmm.. wij vragen ons af of dit een succes gaat worden.                 

Zou jij je inschrijven op zo'n datingsite?

Beeld: OKCupid

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 5 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • anoukk

  Dat is op de meeste Nederlandse datingsites toch allang mogelijk?

 • Renate

  Super dom, haha. En moet je dan ook bepalen tot welke categorie je behoord. Zal vast wel eens mis gaan... :p

  Ik ben het met chantalbs eens over die opmerking over leukere curvy vrouwen. Daarmee plaats je slanke vrouwen precies op de plek waar je niet weer dat curvy vrouwen zijn.

 • Sylvia Kuijsten

  Helemaal eens met Chantalbs :)

 • Chantal

  Het verbaasd mij dat er meteen weer wordt gedacht dat alle mannen dan alle plus-size vrouwen wegfilteren. Dit slaat nergens op. Ieder zijn eigen voorkeur. De opmerking dat plus-size vrouwen leuker en grappiger zijn vind ik nogal vals. Je wilt zelf niet op je uiterlijk beoordeelt worden door mannen, maar doet dit wel bij andere vrouwen? Lekker hypocriet.

  Ik zie het probleem niet van dit zoekfilter, in het echt leven 'filteren' we (onbewust) ook op uiterlijk. Op een datingsite dus ook. Lichamelijke aantrekkingskracht is gewoon heel belangrijk. Zo heb ik als sportfanaat simpelweg ook geen interesse in een man die 200 kilo weegt. Hoe aardig en grappig hij ook mag zijn. Een ander zoekt dit misschien weer wel. Big deal, ieder zijn eigen keus.

 • Marleen_S

  Zelf denk ik dat ik val onder 'a little extra'. Dat klinkt zo lief. Vind het wel beetje stomme actie.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen