Lifestyle / Celebs
Celebs

Interview: De 7 zonden van? Jandino Asporaat!

Energiek, hilarisch, lichtelijk hyperactief en eigenzinnig. Dat zijn de woorden die bij Jandino Asporaat passen. Hij gaat als een trein met zijn nieuwe theatershow De Revue, en zondag begint ook De Dino Show weer. De hoogste tijd dus om eens bij te kletsen over zijn 7 zonden...!

Luiheid
Veel tijd om lui te zijn heeft Jandino op dit moment niet, want hij staat bijna elke avond voor een uitverkochte zaal met zijn nieuwe theatertour. “De show is echt een spektakel en een feestje. Er is een band en er worden veel typetjes gespeeld. Het is eigenlijk een beetje een pleurisherrie, maar wel op een leuke manier. Het is nogal moeilijk uit te leggen waar het precies over gaat, eigenlijk moet je gewoon komen! En snel kaarten kopen, want de show is bijna uitverkocht.” Maar als deze rasentertainer dan eindelijk wat tijd vrij heeft, kan hij wel écht heel lui zijn. “Dan moet je me niks vragen. Dan lig ik lekker op de bank met een watermeloen en chips, en natuurlijk de afstandsbediening in mijn hand. Lekker zappen. Verder ben ik natuurlijk het liefst bij mijn zoontje en vrouw als ik vrije tijd heb.”

Ondertussen zijn de opnames voor het nieuwe seizoen van De Dino Show ook alweer in volle gang. “Dit seizoen komen er weer hele leuke gasten. Onder anderen Mr. Probz, Fred van Leer en Berget Lewis zullen in de show verschijnen. En natuurlijk komen er ook weer nieuwe items van FC Kip! Ook daar zullen weer grappige gastrollen voorbij komen van bijvoorbeeld Gerard Joling, Patty Brard en John de Wolf.”


Woede
Jandino is natuurlijk een goedlachse man, maar er is één ding waar hij niet tegen kan: onrecht. “Ik ben niet snel boos te krijgen hoor, maar zoals bijvoorbeeld de situatie in Syrië, daar kan ik heel slecht tegen. Daar gaan gewoon kinderen dood, omdat de internationale gemeenschap er zo traag op reageert. Echt een situatie waarbij ik zelf boos ben, kan ik me niet eens herinneren. Is dat een goed teken?”

Over ruzies in een relatie is hij heel eerlijk. “Ja, een relatie zonder ruzie is gewoon als patat zonder mayonaise. Kan iemand die voor me opschrijven?”, roept hij lachend naar zijn team. 

Gulzigheid
Jandino eet dus watermeloen in zijn vrije tijd, maar is er ook een beetje aan verslaafd. “Van watermeloen kan ik echt geen genoeg krijgen. Ik kan zo’n hele grote in m’n eentje op. Daar maak je me heel gelukkig mee.” Echt ongezond lijkt hij dus niet te eten, maar toch is hij vaak (in gedachten) in de sportschool. “Als ik kan, dan ga ik wel naar de sportschool, hoor. Maar ik beweeg natuurlijk best veel tijdens mijn shows, dat is mijn veelgebruikte excuus.”
 
Veeleisend is ‘ie ook niet echt, behalve naar zichzelf en de mensen met wie hij werkt. “Ik vraag alleen handdoeken voor in de kleedkamer. En ze hoeven niet turquoise, babyblauw of caramelroze te zijn. Ik weet niet eens wat dat is trouwens, ik heb het net verzonnen. Maar als een echte artiest kan ik eigenlijk best beginnen met eisen stellen. Na dit gesprek ga ik daar eens over nadenken, bedankt voor de tip!”


Afgunst
“Ik heb het getroffen want het gaat gewoon heel goed met mij. Ik ben helemaal nooit jaloers, dat zit niet echt in mijn aard. Als ik merk dat ik jaloers had moeten zijn, denk ik na over waar dat vandaan komt en ik relativeer ook veel. Ik gun het mensen vaak gewoon.”

Ondanks zijn succes blijft de showman eigenlijk gewoon lekker nuchter. “Mensen kijken waar ik woon en waar ik naartoe ga. Iedereen heeft een mening, weet je wel. Soms lees ik wat op Twitter, en dan denk ik: waar komt dit nou weer vandaan? Je kunt heel veel positiviteit op internet vinden maar als je verder zoekt ook net zo goed negativiteit. Als iemand tegen me zegt dat ik geniaal ben, ga ik ook niet naast mijn schoenen lopen, dus waarom zou ik me dan wel druk maken als iemand zegt dat ik stom ben? Ik wil me gewoon focussen op hetgeen wat ik doe en dat wil ik goed doen. Kritiek verwacht ik natuurlijk wel van de mensen met wie ik werk. Maar als iemand op Twitter iets vindt, hoe serieus moet ik dat dan vinden? Ik vind social media niet echt de juiste graadmeter, ik heb liever dat iemand gewoon op me afstapt en bijvoorbeeld een tip geeft. Maar verder houd ik me daar niet zo mee bezig hoor, ik ben te druk met watermeloen eten!”

Wellust
Jandino is een waar lustobject voor het oog (als we hem mogen geloven), want hoe zien vrouwen 'm volgens hem? “Als ze hun ogen hebben laten laseren, dan zien ze waarschijnlijk Brad Pitt of Usher. Maar het kan ook zijn, dat ze in mij Vin Diesel zien. Lastig…”

Natuurlijk krijgt hij ook veel aandacht van vrouwen. Echt. De hele tijd. “Tja, wat versta je onder aandacht? Schreeuwen, vragen of ik alsjeblieft de vader van hun kind wil worden… Ja, dat zijn de briefjes de ik naar mezelf schrijf." Lachend voegt hij eraan toe: “Nee, ik kan het niet zo zeggen. Als je het aan iemand anders zou vragen zou diegene zeker zeggen dat ik veel aandacht van vrouwen krijg. Maar als je het aan mijzelf vraagt moet ik natuurlijk bescheiden zijn en zeggen ‘hmm, het valt me niet op'.” Maar natuurlijk doet hij niks met deze aandacht, want hij vindt juist het vertrouwen in de relatie met zijn vrouw belangrijk. En de humor toch ook wel een beetje.


Hebzucht
“Ik hou van leuke spullen, maar als ik het niet heb dan heb ik het niet. Voor kleding shop ik ook gewoon bij Zara, omdat het lekker goedkoop is. En natuurlijk hou ik van mooie auto’s en een mooi huis. En ik ben niet vies van de gadgets. Ik hou dus wel van spullen, maar tegelijkertijd vind ik het zonder die spullen ook goed. Ik denk dat ik een heel gezond niveau van materialisme heb en het is niet normaal, hoe normaal ik eigenlijk ben gebleven… Mijn vrienden zullen trouwens liegen als je het aan hen vraagt, maar het is echt zo.”

IJdelheid
De grappige Antiliaan kán ’s ochtend heel snel zijn, maar ook heel langzaam… “Ik kan opstaan, naar de douche rennen in drie minuten en daarna boven mijn kleren strijken en dan ben ik in tien minuten buiten. Dat kan. Technisch gezien… Maar dan ben ik niet echt color coördinated, dus dan sta ik niet in voor hetgeen wat ik aan heb. Ik heb dan in ieder geval wel een broek aan, dat vergeten sommige mensen nog weleens als ze haast hebben. Bij de 10-minutenroutine kijk ik trouwens niet eens in de spiegel. ”

“Ik vind het leuk om er goed uit te zien, maar kan ook in mijn badjas spullen uit de auto gaan halen. Dat interesseert me dan ook weer niet. Ik ben een beetje gemiddeld denk ik. Ik vind het trouwens ook wel fijn als mensen om me heen ook douchen. Sommige mensen denken namelijk dat deodorant een wondermiddel is, maar het werkt gewoon alleen als je gedoucht hebt. Als je niet hebt gedoucht werkt het niet. Alleen weten heel veel mensen dat helaas niet.”

Over plastische chirurgie heeft Jandino een stellige mening. “Iets aan mijn uiterlijk veranderen? Nee, sowieso is het black don’t crack. En hoe ouder mannen worden, hoe mooier. Nee, ik ga absoluut niks veranderen. Het gaat alleen maar opwaarts vanaf hier. Je moet gewoon mooi oud worden en als je iets laat doen, ziet iedereen dat toch meteen?”

De Dino Show is vanaf aanstaande zondag 24 november weer te zien op Nederland 3!

Lees ook de vorige '7 zonden-interviews' met Xander de BuisonjéDoGlennis Grace en Barry Atsma!

Foto's: Men At Work TV-produkties, Sandra de Witte / NTR