Lifestyle / Celebs
Celebs

Miley Cyrus is geen sloerie

Voordat je aan deze column begint, is een waarschuwing wel op z’n plek. Ik ga namelijk iets aardigs zeggen over Miley Cyrus.
 
Ik weet het, ik ben er zelf ook een beetje beduusd van. Normaal gesproken ben ik er als de kippen bij om wereldvreemde kindsterretjes op het punt van ontsporen met liefde de grond in te schrijven. Maar nu blijkt dat ik ook een hart heb. En ik begin me steeds ongemakkelijker te voelen bij de haatcampagne die zich nu tegen Miley Cyrus afspeelt. Dus hier komt ‘ie: ik vind Miley geen sloerie. 
 

Niet sexy
Mileys optreden tijdens de MTV Video Music Awards was niet sexy. Op het podium stond een uit de kluiten gewassen baby woest haar billen te schudden tegen een Footlocker-verkoper. Ze had een latex (!) vleeskleurig (!) pakje aan waaruit één schaamlip dreigde te ontsnappen. Haar peroxideblonde haar had ze in twee kek bedoelde knotjes boven op haar hoofd gedraaid. Nou ja, jullie hebben geen uitgebreide beschrijving nodig aangezien het optreden tot in den treure wordt herhaald. ‘Ordinair!’, ‘Hoerig!’ en ‘Goedkoop!’, riep de wereld. De act was bevreemdend en verkeerd in vele opzichten, maar Lady Gaga liep tijdens diezelfde awardshow rond in slechts een string. Hoor je niemand over.  
 
De klompendans
Rihanna spamt Instagram vol met kiekjes waarop ze vrouwelijke strippers betast. Vergeleken met de choreografie in haar nieuwe videoclip Pour it up is twerken net zo seksueel getint als de klompendans. Beyoncé paradeert in veredelde badpakken over het podium, Katy Perry draagt bh’s die slagroom spuiten en Britney stond ooit op diezelfde VMA’s te tongen met Madonna. Waarom zijn we dan met z’n allen zo in shock van een schaars gekleed meisje dat af en toe haar dansers een ferme pets op de billen geeft? Omdat datzelfde meisje nog niet zo heel lang geleden mierzoete countrynummers zong met haar beroemde vader. 
 

 

Zo extreem mogelijk doen
Het verschil tussen Beyoncé in een stoeipakje en Miley in een latex bikini is dat het bij Beyoncé sexy bedoeld is. Ik denk dat Miley alleen maar van haar voorbeeldfunctie af wil en daarom zo absurdistisch mogelijk doet. Daarom ziet ze er nu uit als een jochie van twaalf in de outfits van zijn grote zus anno 1994. Toen ze nog als Hannah Montana stond te linedancen voor Disney had ze miljoenen bakvisjes als fan. Dat is prima als je zelf nog een bakvisje bent, maar als je volwassen wordt brengt dat een druk met zich mee waaraan niemand kan voldoen.

We zagen het bij Britney Spears, Lindsay Lohan en Amanda Bynes. Mileys strategie is: nu zo extreem mogelijk doen, dan knappen al die Hannah Montana-fans finaal af en kan ze in de toekomst zichzelf zijn zonder schuldgevoel. Zonder de druk om een zo perfect mogelijk plaatje te zijn voor jonge aanbidders.  Zonder een retourtje naar Betty Ford. Ik hoop dat er zo’n soort gedachte achter zit, want anders zou het betekenen dat ze echt alleen maar irritant is. Wat ik ook weer niet uitsluit.  

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.