Mobiele straling: schadelijk?

Media door Ze.nl
Je kunt niet zonder en houdt ‘m dan ook dicht bij je: je mobiel. Hoewel dit misschien handig is, is het niet verstandig: de straling van je telefoon schijnt schadelijk te zijn. Met de RADYGO Protector-phonecase bel je stukken veiliger.

Miljoenen mensen doen dagelijks vanalles met hun telefoon: bellen, app’jes versturen, social media bijhouden, hun mail checken… Je kunt wel zeggen dat de smartphone een soort verlengstuk van mensen is geworden en vaak zie je dan ook dat iemand aan zijn mobiel is vastgegroeid. Hoewel een telefoon inderdaad heel handig en vermakelijk kan zijn, is het niet goed om hem letterlijk zo dicht bij je te houden: de elektromagnetische straling van je smartphone kan heel schadelijk zijn.

Mogelijke consequenties van mobiele straling
Uit onderzoek is gebleken dat de straling van je telefoon je gezondheid ernstig kan beschadigen. Zo beschrijft een case report van enkele medische instituten uit Californië vier vrouwen die borstkanker hebben gekregen op de plek waar zij hun mobiel jarenlang, voor een aantal uren per dag, tegen hun borst aan hielden. Daarnaast zou de straling van een smartphone onder andere brein- en oogtumoren en leukemie kunnen veroorzaken. Niet voor niets is mobiele straling door de Werelds Gezondheids Organisatie (WHO) als ‘mogelijk kankerverwekkend’ bestempeld.

Ook bij kinderen is de straling van negatieve invloed op de gezondheid: zij zouden er onder meer vervroegd dement door kunnen worden, minder energie hebben, hyperactief kunnen worden en sociale vaardigheden minder goed ontwikkelen. Daarom hebben verschillende lidstaten van de EU richtlijnen opgesteld (zoals je hier kunt zien) voor het gebruik van smartphones door kinderen. In België zijn mobiele telefoons gemaakt voor kinderen vanaf 1 maart zelfs verboden! Tot slot staat er in de gebruiksaanwijzing van mobiele telefoons vaak dat je het toestel zo’n 10 tot 25 millimeter van je hoofd moet houden. (Maar wíe leest dat?!) Ook dit is vanwege de straling.


RADYGO Protector
Goed, mobiele telefoons kunnen dus schadelijk zijn, maar wat kun je daar precies tegen doen? Om je veilig gebruik te laten maken van je smartphone, is er de RADYGO Protector. Dit is een case (verkrijgbaar in de kleuren zwart, roze, blauw en rood) voor om je mobiel die elektromagnetische straling met wel 90% vermindert door absorptie en diffusie. Terwijl de beschermcase de straling voor een groot deel opvangt, optimaliseert de RADYGO Protector ook nog het batterijgebruik. Daarnaast beschermt het hoesje natuurlijk tegen schade door vallen en stoten.

Tot slot heeft de case een geheim wapen: hij heeft een magnetisch plaatje achterop, dat je kunt omvormen tot een standaard. Een filmpje bekijken op je smartphone is nog nooit zo makkelijk geweest.

Ben je benieuwd geworden naar de RADYGO Protector? Hij is vanaf € 29,95 verkrijgbaar via RADYGO.com