Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

2013: het Ze-jaaroverzicht!

Aaaah, 2013! Wat ging het jaar snel, en wat hebben we toch veel dingen meegemaakt op de redactie. Wij geven je een overzicht van alle hilarische en mooie momenten! “Schrijf je anusbonbon los of aan elkaar?”

Nondejizzle, wat een jaar hebben we bij Ze achter de rug. We hebben gelachen, we hebben gehuild, we hebben grappen gemaakt waarvan onze collega’s nog aan het herstellen zijn en we hebben gegeten. Nee, gevreten. Veul. En vaak. En nu de laatste kruidnootjes dan écht door onze huig zijn gegaan (Karin had nog een zakje of 6 bewaard), is het tijd om terug te blikken. Het 2013 van Ze: here we go!

De beste lachmomenten
De redactie lacht zich, simpel gezegd, meerdere malen per jaar een liesbreuk. Kristie heeft al eens in haar broek geplast, Karin heeft niet één, maar vijf keer aan de beademing gelegen, Marleen is door de bewaking buiten gezet in verband met geluidsoverlast en Fleur mocht een maand lang het kantoor niet meer in. Waarom we zoal vreselijk gelachen hebben? Nou, om ons bezoekje aan de Toppers bijvoorbeeld, waarvoor Marleen maskers had aangeschaft. Karin had alleen een beetje moeite met het op haar gezicht planten van dat ding, dus een lieve meneer in de trein schoot haar te hulp met zijn vinger om haar een strik te helpen maken. En dan hebben we nog onze baguette-, mamming- en ugliemomenten. Of die keer dat Karin aan een Engelse collega uitlegde dat Marleens vriend haar verkering vroeg op een paard: “He came on a horse.” Of toen we een luidruchtig gesprek over seks hadden tijdens het verorberen van onze broodjes parmaham en onze baas binnenkwam. We willen best nog even doorgaan, maar dan wordt het al snel 2015. Anyhow: kom maar een keer langs als je opgevrolijkt moet worden!

De leukste redactietaken
Op de redactie heb je niet alleen de taak interessante, prikkelende artikelen te schrijven. Nee, wij doen véél meer. Zo bedenken we regelmatig leuke onderzoeken, waarvan ons zoenonderzoek toch wel een hoogtepunt was! De resultaten kon je lezen op veel websites, maar ook op de radio werd er aandacht aan besteed, bijvoorbeeld bij 538, Q-Music en Radio 10! Over de radio gesproken: onZe Karin is regelmatig te horen bij Radio 10 en Wild FM over artikelen. En als het meezit, wordt ze er ook weleens uitgenodigd voor een frikadelleneetwedstrijd! Daarnaast is het iedere keer weer keihard knokken om wie welke BN’er mag interviewen. Zo ging Marleen er na een blauw oog vandoor met Xander de Buisonjé, mocht bofkont Kristie Jandino aan de tand voelen en stoof Fleur (terwijl Karin haar met een scooter achtervolgde) weg op de fiets naar het Conservatoriumhotel om Patricia Paay te ontmoeten. Wat was het leuk!

Maar dat was nog niet alles, nee, we mochten nog véél meer supergave dingen doen! Zo bezocht Marleen – stuiterend – Disneyland Parijs voor de première van Monsters University, ging Karin een week lang op persreis naar Bi-, Ba-, Barbados en reisde ex-redactrice Madelon naar onze zuiderburen in Antwerpen af. Ook mocht Karin tussendoor nog even uit een vliegtuig springen en hebben we daarnaast nog langs de rode loper BN'ers mogen interviewen bij de premières van Mannenharten en Leve Boerenliefde.  

De meest ontroerende artikelen
Wekelijks krijgen we allerlei mailtjes van leZeressen die iets willen delen, zoals een heftig verhaal. Soms maken we daar een real life-verhaal van. We weten natuurlijk niet precies hoe het met jullie zit, maar al die verhalen raken ons, ook al is dat niet altijd op dezelfde manier. Zo hadden we eigenlijk geen woorden voor het verhaal van Nina, leefden we enorm mee met Rachel en kregen we kippenvel van wat Harriet ons vertelde. En dan noemen we slechts drie artikelen die we van de vele ingezonden verhalen hebben gemaakt. We staan versteld van de hoeveelheid leZeressen die ons in vertrouwen nemen en hun heftige verhaal willen delen. Dit geldt niet alleen voor de real life-rubriek, maar ook voor de reeks ‘Geheime liefdes’, waarin we de heftige verhalen van onder anderen Merel en Joyce mochten lezen. Ja, op Ze is er ruimte voor een hoop lol, maar ook voor dingen die minder leuk of ronduit heel ellendig zijn. We zijn er trots op dat mensen die met ons durven te delen!

De meest bizarre stukken
Zoals jullie weten, gaan we iedere ochtend op zoek naar een nieuwtje voor 11.00 uur. En dan stuiten we soms op verhalen waar we acuut van in tweeën splijten van ongeloof. Fleur is bijvoorbeeld nog steeds in behandeling voor de fotolijstjes van placenta. Marleen heeft na het nieuws van Wentworth Miller alleen maar ‘ja’ en ‘nee’ gezegd. Karin loopt sinds het chocoladetekortnieuws alleen nog maar ongewassen in trainingsbroeken rond en Kristie heeft zo’n angst voor korsetten ontwikkeld, dat ze nooit zonder blinddoek langs lingeriewinkels kan. En dan hebben we het slechts over de nieuwtjes. Want ook bij het zoeken naar onderwerpen voor ‘normale’ artikelen stuiten we regelmatig op bizarre zaken. Zo kwam Fleur een site tegen met nogal, nou ja, aparte seksspeeltjes. Het artikel moet nog online komen, maar de komende drie jaar slaapt ze rechtop met een kuisheidsgordel om.

De meest memorabele teammomenten
Tussen het lachen, het leegeten van potten kruidnoten en het mammen door, werken we hard aan artikelen. En dat werpt zijn vruchten af. Wat stonden we te juichen toen we de 250.000 unieke bezoekers per maand bereikten, en toen we kort daarna zelfs de 300.000 bereikten! Wat hebben we met z’n vieren genoten van de 26 stukken taart die daarop volgden. Vrolijk maakten we daarna met z’n allen verrassingspakketten voor leZeressen klaar, wat een beetje weghad van een kerstfabriek: zoals het een echt team betaamt, gaven we alle spulletjes om in dozen te doen aan elkaar door. En precies zo'n teamgevoel is er altijd. Zo zullen we niet snel vergeten hoe we Marleen blij maakten met een setje zwaar gewilde armbanden voor haar verjaardag. Of dat we Karin, toen ze op vakantie was, als verrassing bij terugkomst op 10.000 likes op Facebook trakteerden. Eén gouden moment keert trouwens iedere week terug: de lunch. Met z’n vieren kauwen we broodjes avocado en smerige tonijn-ketchupsalades weg, maar uiteraard niet zonder het over poep of seks te hebben. Hm, heerlijk, die kipfilet!

En tot slot: de raarste uitspraken
Bij Ze zeggen we nog weleens wat. En soms heb je de pech dat dat wordt onthouden en opgeschreven. Wat we hebben uitgekraamd? Nou eh…

Marleen: “Schrijf je anusbonbon los of aan elkaar?”

Fleur: “Marleen, zitten er alleen y’s in vajayjay?”
Marleen: “Ja. Alleen in ‘va’ niet.”

Karin, tegen een Engelse collega over hoe Marleens vriend haar verkering vroeg: “Well, he came on a horse.”

Marleen: “Mijn scheten klinken een beetje als een wesp met één vleugel. Zwwwppff.”

Marleen tegen Karin, die een schokkende roddel heeft: “Wauw, het sap druipt ervanaf.”

Fleur: “Marleen, je bent lief, mooi en je ziet er superleuk uit.”
Marleen: “Nou, jij dan. Jij hebt ook geluk hoor; jij mag scheten laten van je vriend.”

Fleur: “Ik ben nu bezig met een artikel: “6 vullingen voor in je vaas.”
Marleen: “Voor in je váás?”
Fleur: “Niet die vaas, lieverd. Ik maak er wel ‘vaasvullingen’ van.”

Karin: “Ah Fleur, mag ik je even mammen?”

Dit was ons jaaroverzicht van 2013. Wat hebben we het fijn gehad, en wat zijn we jullie, leZeressen, dankbaar dat jullie er zijn en ons iedere keer weer motiveren ons magazine nóg leuker te maken. Of we dan nog een goed voornemen hebben? Ja. We gaan het volgend jaar precies zo doen als dit jaar.

Een héél gelukkig nieuwjaar gewenst, lieve Ze's!