Wat je huisdier over je zegt

Vrije tijd door Marleen_S
Je bent misschien een vreemde vogel, maar aan de hand van je huisdierkeuze kun je jouw gedrag heel makkelijk verklaren. Dit zegt namelijk alles over je persoonlijkheid. Of nou ja… Ben je een beetje kattig of zo trouw als een hond? 

 
Het knaagdier
Net zoals je knaagmaatje voel je je weleens in een kooitje gevangen – zeker in dat doodsaaie kantoor – maar eenmaal buiten geniet je van het leven. Geen moment blijft onbenut en als je niet met het één bezig bent, doe je wel het ander. Druk, druk, druk.
Overeenkomende eigenschappen: Als een heus knaagdier bijt jij je graag ergens in vast. Op je werk komt dit je hardwerkende imago ten goede, maar het betekent ook dat je de dingen moeilijk kunt loslaten. Net zoals vriendje muis, konijn, cavia of rat heb jij het geheugen van een hamster waardoor je nogal gauw van de hak op de tak springt. Concentratie is niet jouw ding, maar als de avond valt ben jij rete-actief.
Beroemde knaagdieren: Stuart Little, de Albert Heijn hamster, Didi - het konijn van Kimberly die nu in de konijnenhemel is en Toulouse - Marleens rat.
Loslopend wild of knuffelig konijn? Het kost je als baasje even moeite, maar als Mr. Knaagmans eenmaal aan je gewend is en rustig op schoot aan een worteltje knabbelt, voel je je echt gelukkig. Net zoals jij intens blij kunt zijn als je eenmaal aan een nieuwe situatie gewend bent.
Top Talent: Door weer en wind een echte doorbijter.
 

Toulouse de rat en Huib de dwergpapegaai

De vogel

Je bent niet bepaald een Angry Bird, maar mensen willen jou liever niet boos zien. Je bent nou eenmaal mooier als je zingt – ook al is dat alleen maar onder de douche. Je ben goed in evenwicht en alles lijkt jou aan te komen waaien. Maar wat mensen niet altijd weten van je, is dat je er hard voor werkt. Vliegend door het leven ga je niet zomaar.
Overeenkomende eigenschappen: Je komt soms een beetje kippig uit de hoek, maar dat bedoel je niet verkeerd. Maar je echte vriendinnen pikken je goede bedoelingen er wel uit. Je bent gefocust op wat je wilt en doordat je ook vaak je doelen weet te bereiken, loop je vaak fluitend door het leven. En daar wordt iedereen om je heen vrolijk van.
Beroemde vogels: Pino, Tweety en Huib - Karins dwergpapegaai
Loslopend wild of knuffelig konijn? Je bent moeilijk in een hokje te stoppen, maar dat maakt jou ook zo interessant. Je vliegt vaak wild in het rond, maar de juiste man weet jou wel te temmen. Dan eet je zo uit z’n hand.
Top Talent: Met je positieve stemgeluid maak jij iedereen aan het lachen.
 
De hond        
Bezig zijn maakt je rustig en het liefst ren jij achter tien tennisballen tegelijkertijd aan. Een paar projecten op je werk, een zieke lover of baby thuis en de weekendboodschappen: jij weet het allemaal zo te organiseren dat jij ’s avonds nog genoeg tijd over houdt voor je duizenden hobby’s en een romantische nacht met manlief.
Overeenkomende eigenschappen: Je bent zo trouw als een hond en heel loyaal tegenover je vriendinnen. Ze hoeven maar met hun vingers te knippen en jij staat met een fruitmand of met een doos tissues voor ze klaar. Elk vrij uurtje besteed jij het liefst buiten in de natuur en van een beetje ravotten en stoeien ben jij niet vies.
Beroemde honden: Beethoven, Lassie en de knuffelhond van Fleur.
Loslopend wild of knuffelig konijn? Je bent een echt middagmens. Na het avondeten kak je in en nestel je je graag gezellig met een kaarsje en een boekje op de bank. Je bent heel aaibaar en lief voor anderen waardoor ze altijd bij jou komen voor een dikke knuffel.
Top Talent: Jouw toewijding voor anderen levert een hoop karma op.
 

De hond van Fleur en Didi het konijn

De kat

Je bent statig en charmant en verdient het liefst je geld met helemaal niks doen. Toch sleep je je zo af en toe van de bank om geld te verdienen, maar dat doe je dan ook om hier lekker luxe van te leven. Geld mag rollen, want comfort staat voorop. Je werkt tenslotte om te leven en niet andersom, toch?
Overeenkomende eigenschappen: Kattig ben je niet, maar je bijt wel van je af. Als iemand je tegen de haren instrijkt, spring je gelijk omhoog om duidelijk te maken dat je het niet wilt. Je hebt duidelijke wensen en het liefst laat je je graag verwennen in plaats van dat je zelf aan de slag gaat om deze te vervullen.
Beroemde katten: Grumpy Cat, Garfield en Puss in Boots
Loslopend wild of knuffelig konijn? Je bent net als een kater. Eerst kijk je de kat uit de boom, maar als iemand je vertrouwen heeft gewonnen kruip je gelijk dicht tegen diegene aan. Jouw vriendenkring bestaat uit échte vrienden en niet vluchtige kennissen. Maar open voor nieuwe contacten sta je zeker.
Top Talent: Ook als de kans zeer klein is, weet jij er toch wat van te maken.

Welk huisdier heb jij? En, lijk jij er een beetje op?