Fashion / Mode & trends
Mode & trends

5 manieren om de kokerrok te dragen

Kokerrokken heb je in verschillende vormen en maten en maken je strak en sexy. Elk hobbeltje wordt strakgeveegd en je lijkt er kilometerslang in. Halleluja! Alleen, hoe draag je 'm? Wij geven je vijf manieren!

Stoere chick
De kokerrok kun je heel goed stoer dragen als je een leren exemplaar hebt. Vaak zijn kokerroken ook wat hoger waardoor je 'm heel goed kunt combineren met een crop top met lange mouw. Kies er één met een printje en maak het af met een grote ketting. Lekkere leren laarsjes eronder en je bent klaar om te gaan.
 

Lief & girly
Voor een lieve look kies je een kokerrok met een roze printje en die ver over de knie valt. Om het geheel wat losjes te houden kun je er een zachte, aaibare trui op dragen. Het liefst geen oversized model, want dan is je outfit uit verhouding. Draag er lieve kanten sokjes bij die net boven je schoen uitsteken en draag op koude dagen een bloemige sjaal.
 

Zi, Ze, Zakenvrouw
Heb je een belangrijke zakelijke bespreking? Maak indruk op je baas of een klant met een strak uitgesneden kokerrok. De streepjes zijn speels, maar leiden niet te veel af. Is je outfit een beetje te zwart wit? Kies er dan voor om op te vallen met een accessoire, zoals een leren tas met een kleurdetail. Ook erg leuk om erbij te dragen is een dun riempje. Kies niet voor een grote variant, want dan ligt de nadruk te veel op je buik. En dat willen we niet altijd.
 

Compleet plaatje
De echte durfals dragen de kokerrok met een bijpassende top of trui. Het lijkt dan net alsof je een lange jurk aanhebt, dus style je outfit af met opvallende items zoals laarsjes met een hak en een grappige clutch. 
 

Pretty peplum
Peplum blijft een favoriet in modeland en in combinatie met een kokerrok kan het erg goed. Draag er een kort jasje bij (zodat het 'schortje' niet verstopt raakt) en draag het in het weekend met een leuk t-shirtje met letters en op je werk met een nette blouse.

Hoe draag jij de kokerrok?