Lifestyle / Celebs
Celebs

5 beroemde bazen from hell

Iedere dag zie je hem of haar: je baas. En dus is het wel zo fijn als die een beetje te pruimen is. De werknemers van de volgende famous leidinggevenden konden dat niet bepaald zeggen... 5 beroemde bosses from hell.

Het zou je maar gebeuren: je werkt je echt kapot, maar je baas behandelt je als oud vuil. Dit terwijl hij of zij wel staat te schitteren in allerlei bladen en glossy's, of kan pronken met jouw werk. Balen. Vreselijk balen. Voor de werknemers van de volgende beroemde bazen, is het de realiteit.


Martha Stewart
Zeg Martha Stewart en je zegt huiselijk. Lekker kokkerellen. Mooie dingen knutselen voor aan je muur. Zwijmelen met een plaid over je benen als je haar trouwideeën bekijkt. Mama Martha, wat kan die vrouw niet? Nou, een beetje normaal met mensen omgaan schijnt onze koningin der huiselijkheid erg moeilijk te vinden. Wat haar werknemers doen, doet Martha beter, is haar credo. En dus schroomt ze niet je met zorg voltooide taak tot op de grond toe af te branden en het zelf over te doen, terwijl je als een verlaten babypanda afdruipt. Martha noemt het perfectionistisch, haar onderdanen noemen het hels – je kunt het immers graag goed willen doen, maar mensen in snikken uit laten barsten omdat ze bij wijze van spreken twee zoutkorrels te veel in de groentesoep hebben gedaan, is vrij extreem. Niet voor niets staat Martha dan ook in heel Amerika bekend als ‘Bosshole’


Kelly Cutrone
Je houdt van haar of je haat haar. Wij van Ze zijn fan, maar we kunnen het ons goed voorstellen als je bij haar naam alleen al hard wegrent om vervolgens nooit meer terug te komen. In de series The Hills en The City, waar ze de baas is van fashionista’s Lauren Conrad en Whitney Port, laat Kel al zien dat ze haar op haar tanden heeft: maak je een fout, dan krijg je dat onomwonden te horen en flik je daarna weer iets, dan lig je eruit. Simpel. Je leeft daarnaast om te werken, dus als je ergens tot drie uur ’s nachts mee bezig moet zijn, dan ben je dus tot drie uur ’s nachts op kantoor – en anders zorgt ze daar wel voor. Menig werknemer trok Cutrone’s bewind niet en smeerde hem niet zelden met een brok in z'n keel – als ze de stumpert er al niet zelf had uitgeschopt. Of Kelly zich bewust is van haar imago? Tuurlijk. En zoals ’t een echte zakenvrouw betaamt, sloeg ze daar een slaatje uit: in 2010 werd haar serie Kell On Earth gelanceerd.


Anna Wintour
Hoe zouden we haar kunnen vergeten? Anna Wintour, onze Vogue-vamp! Blake Lively is gek van haar en noemt haar een goede vriendin, wij eh… weten het zo net nog niet (v-v-vriendin, zei je?). Het schijnt dat Anna warm uit de hoek kan komen, maar daar denkt een aantal van haar oud-medewerkers anders over: hun ex-baas zou juist ijs- en ijskoud zijn. Aan small talk doet Anna bijvoorbeeld niet en het maken van oogcontact met Miss Bobline zou uit den boze zijn. Dit idee maakte sommige werknemers zo bang, dat die in geen geval bij haar in de buurt durfden te komen. Ook niet toen Anna een keer een treetje miste en op haar snuit ging. Toen een van de stagiaires, die bij haar liep, het zag gebeuren, stapte ze uit pure angst maar gewoon over haar heen. Natuurlijk kon Wintours gedrag niet binnen haar kantoor blijven. Een van haar ex-assistentes, Lauren Weisberger, viel van de ene in de andere verbazing toen ze met Anna werkte. Ze schreef na haar dienstverband het boek The Devil Wears Prada, dat later ook verfilmd is. Lauren claimt dat het karakter van de baas (Miranda, gespeeld door Meryl Streep) uit het boek en de film niet op Wintour gebaseerd is, maar de gelijkenissen zouden wel erg treffend zijn…


Gordon Ramsay
Is er iets erger dan op je vingers gekeken worden? Ja: op je vingers gekeken worden door chef-kok Gordon Ramsay. Deze man is een briljant kok, maar misschien nog wel een briljantere schelder. Ieder die hij aanstuurt en een fout maakt, kan rekenen op een flinke dosis ‘fuck’ en ‘fucking’. En schrik je daarvan, dan moet je zorgen dat Ramsay het niet ziet. Want hij gaat met gemak nog even door als hij ziet dat zijn prooi getroffen is, door je uit te maken voor ‘pussy’ en te vragen of je soms naar mama moet. Schelden doet geen pijn? Wij betwijfelen het, als je dag in dag uit zo door Ramsay aan de schandpaal wordt genageld. 
 

Steve Jobs
Velen kenden hem als een briljant man, maar achter dit genie schuilde volgens insiders een ware tiran. Steve scheen te leven bij het motto ‘my way or the highway’ en als iets hem niet beviel, wist je het snel genoeg. Óf hij zei dat hij het ruk vond wat je gedaan had, óf hij schold je meteen maar uit, eraan toevoegend dat je ook tot helemaal niets in staat was. Toen een groep ontwikkelaars hun producten wilden laten zien, gingen ze voor hem in een rij staan, waarop ze bogen toen Jobs langskwam. Die bekeek de producten en hij vond die zoals gewoonlijk ‘shit’, waaraan hij doodleuk toevoegde dat iedereen zo’n harde schijf beter zou kunnen bouwen dan die ontwerper zelf. Sta je dan met je goeie gedrag. En als je niets verkeerd deed? Dan was je geniaal - iets ertussenin was er niet. Al zei het ook weer niet zo veel, als hij je goedgezind was. Jobs had namelijk ook enorm last van stemmingswisselingen.

Welke beroemdheid lijkt jou een boss from hell?