Dingen die het waard zijn om voor te sparen

(Web)shops door Marleen_S
De hand op de knip houden, doen we liever niet. Geld moet rollen en het liefst zo vaak en zo snel mogelijk. Sparen? Dat komt later… Maar later is nu aangebroken. Wat het waard is om voor te sparen? Nou…

 
... er zijn een hoop dingen die die knallende euro's meer dan waard zijn om ze nog even op de spaarrekening te houden. Tuurlijk, we houden van koopjes en spenderen ons salaris nog voordat we het binnen krijgen, maar soms kunnen we beter sparen. Om wel de volgende redenen.


Een zonvakantie

Wat is nou fijner dan twee weken vertoeven op een – bijna – onbewoond eiland tussen de palmbomen? Ja oké, je moet wel gewoon kunnen eten, maar die twee truitjes bij de H&M, die zijn het toch wel waard om op zich te laten wachten? Als je weet dat er een zonvakantie met je lover of vriendinnetjes in het verschiet ligt… Al die prullaria die je in een maand verzamelt, zijn lang niet zo veel waard als een welverdiende vakantie.
 
Een auto
Rijbewijs: check. Rijervaring: check, inclusief zes omvergereden paaltjes. Auto? Euhm… Nee, daar was je nog niet aan toe gekomen. Het lijkt misschien een overbodige luxe, maar als je studentenkortingskaart al drie jaar in de prullenbak ligt en je toch telkens van hot naar her aan het vliegen bent, is zo’n ding op vier wielen nog best wel handig. Zeker als je ergens een keer snel wilt zijn. Geen overstapgedoe, gemiste treinen of volgestampte bussen, alleen jij en je tweedehands barrel.
 
Een echt designeritem
De H&M, daar ben je dagelijks te vinden. Ze kennen je nog net niet bij naam. Je koopt er elke keer een plastic tas die na drie keer dragen uit elkaar valt en shirtjes gaan niet langer mee dan één seizoen. Hartstikke zonde, maar wel euro’s eraan uit blijven geven. Het duurt misschien even, maar als je kiest voor een tijdloos exemplaar, heb je er wel jaren plezier van. Gun jezelf een mooi designeritem (of een echte leren tas van een echte lederzaak) en leg elke euro apart.
 


Bruiloft

Mr. Right moet nog aan je deur kloppen, maar je weet het zeker: je wilt trouwen. Je houdbaarheidsdatum verstrijkt bijna, dus het is tijd. Wat je dan ook niet wilt is, als de tijd rijp is, beknibbelen op de mooiste dag van je leven. Het feest hoeft niet duur te zijn, maar je wilt niet in een afdankertje naar het altaar lopen en je champagne uit plastic bekertjes drinken. Trouwen kost altijd wel een beetje meer dan je had gepland.
 
Een lekker matras
Het is niet iets waar je misschien dagelijks over nadenkt, maar waar je wel elke nacht op slaapt. Een goed matras verhelpt rugklachten en laat je lekkerder slapen. En aangezien we zowat de helft van ons leven op één oor liggen, kun je maar beter investeren in het juiste matras. Laat je adviseren in een speciaalzaak en probeer het een en ander uit. Na één nachtje slapen ben je om. En goed uitgerust.
 
Een goede keukenmachine
Je houdt van koken, bent verslaafd aan het bakschap in de supermarkt en kent alle recepten van Jamie Oliver. Alleen probeer je nooit eens wat uit, want met je staafmixer van tien euro kom je niet ver. Hoeveel lekkers kun je wel niet op tafel zetten met een goede keukenmachine? Schaf gelijk een alles-in-één-apparaat aan en je bent meteen klaar.
 


Laserontharing

Wegwerpscheermesjes, met batterijen of zonder of dure ontharingscrème: je bent er maar druk mee, ontharen. Je vloekt, iedere keer als het weer nodig is, de hele badkamer bij elkaar. En alles bij elkaar opgeteld, kost het ook nog eens veel centjes. Spaar voor een paar laserbehandelingen in een ontharingskliniek. Na een paar keer flitsen ben je van het ergste af en als je geluk hebt, hoef je nooit meer terug.
 
Mooie zonnebril
Nog zo’n ding waar je niet echt bij stilstaat hoeveel weggegooide euro’s het kost. Een zonnebril. Leuk hoor, die twee-euro-dingetjes van de discountwinkel, maar echt goede bescherming geeft het niet. Die UV-straling komt er vaak gewoon doorheen, wat superslecht is voor je ogen. Je hebt er maar twee, dus wees er zuinig op. Koop een mooie zonnebril van een goed merk die jaren meekan. Bij een opticien kijken ze ook nog eens met je mee welke vorm het best bij je past en krijg je er vaak nog garantie bij.
 
Tattoo
Je draagt het je leven lang met je mee en al sinds je een puber was wil je die tattoo. Met een mooi ontwerp in je achterhoofd en de juiste plek op het lichaam, is dit iets wat het ook absoluut waard is om voor te sparen. Als je er helemaal achter staat, moet je er niet op besparen. Wil je een speciaal ontwerp? Maak dan een afspraak bij een echte tattoo-artist. Het geld (en het resultaat) meer dan waard.
 
Wat vind jij het waard om voor te sparen?