Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

DIY: Een hippe, georganiseerde werkplek

Of je good old bureautje op kantoor nou een puinzooi is of je exemplaar thuis wel een kleine make-over kan gebruiken, een opgeruimde werkplek geeft rust in het hoofd. Met deze DIY’s tover jij ‘m om tot Pinterest-waardige hoogtes.
 

De tip van de eeuw: gebruik organizers – ze zijn er niet voor niks. Je weet wel, van die handige bakjes waar je belangrijke papieren in kunt bewaren. En die hoeven niet duur te zijn. Met een likje verf of een streepje washitape pimp je ze zo op en maak je jouw minikantoor voor jezelf een stuk leuker! 

Maak een creatief to do-lijstje van, jawel, een fotolijstje. Zo word je er namelijk op een leuke manier aan herinnerd wat je nog moet doen die dag. Zeker als je achter het glas een leuke foto van jou en je lover plakt. Met een uitwisbare stift schrijf je op het glas van je lijstje. Schaf een bijhorend sponsje aan waarmee je gauw weer dingen uitveegt als je ze hebt voltooid. Geen dingen te doen? Gebruik je fotolijstje dan als 'onderzetter' voor je pennenbakje bijvoorbeeld.


Van de meest alledaagse dingen kun je organizers maken. Zoals een eierdoos - die je een in kek kleurtje verft - voor je 'kleine' kantoorartikelen zoals paperclips en elastiekjes. Of wat dacht je van een muffinbakvorm? Om theezakjes, post-its en punaises in te bewaren. 


Ook altijd zo in de weer met die stapels post en ongeopende brieven? En gooi je ze soms - foei - weleens gewoon allemaal in de prullenbak om er vanaf te zijn? Koop een paar bakjes en schrijf op een paar houten wasknijpers wat voor briefpost het is. Is het junkmail? Of een rekening die je al betaald hebt? Of is het misschien een hele belangrijke brief die je binnen een week moet beantwoorden? Je kunt ook de wasknijper direct aan de desbetreffende brieven bevestigen. Heb je alles wat bij elkaar hoort gelijk bij elkaar.


Iedereen kent het probleem: al die verdraaide - letterlijk - snoeren die continu in de weg zitten. En natuurlijk trek je er soms per ongeluk één uit je computer en weet je echt niet meer waarvoor 'ie nu was. Deze handige clipjes vind je in elke kantoor- of hobbywinkel. Als je ze aan je bureau vastmaakt dan houd jij je snoeren voortaan perfect gescheiden en vind je ze zo weer terug!


Ken je die onderzetters van kurk? Eigenlijk zijn ze bedoeld om je eettafel te beschermen tegen loeihete pannen, maar als je ze verft en ophangt aan de muur worden het ineens kleine prikbordjes. Super handig om belangrijke briefjes, bonnetjes of een leuke kaart aan op te hangen. 


Als je de gelukkige eigenaar bent van een bureau mét la, dan weet je ook dat het één keer in de zoveel tijd weer raak is: De la ligt vol met van alles, maar die 152 pennen zijn nergens meer te bekennen. Bij de Action of Xenos verkopen ze bakjes in allerlei soorten en maten. Koop een paar langwerpige, een paar vierkante en één grote bak en vul je la hiermee. Vervolgens kun je de bakjes weer vullen met alles wat je wilt bewaren. Uitdaging is wel om die bakjes dan wel geordend te houden.


Badkamerrekjes alleen geschikt voor de badkamer? Nee hoor. Hang een dergelijk ophangsysteem op in je kantoor tegen de muur en hang er je schaar aan, een bakje met pennen en bewaar er je notitieblokjes in. 


Koop alles in dezelfde kleur met als basis bijvoorbeeld wit. Dat geeft gelijk rust op je werkplek. Verf vervolgens een stuk van je muur met krijtbordverf. Belangrijke afspraken kun je gelijk noteren en als je even wilt brainstormen hoef je alleen maar je krijtje te pakken. 
 
Hoe ziet jouw werkplek eruit? Kan 'ie ook wel een opruimbeurt gebruiken?