Oranje: hoe draag je het stijlvol?

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Nog heel even en ons land kleurt weer oranje. Winkels, cafés, straten en ja; mensen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt in het oranje gestoken. Ook wij trekken ons oranje jurkje weer uit de kast maar dan natuurlijk wel op een fashionable verantwoorde manier. Maar hoe?
 
Hoewel een oranje kledingstuk ons in Nederland vooral doet denken aan Koninginnedag of aan het EK/WK is het in andere landen en tijden juist een stijlvolle en populaire kleur. Een kleur waar menig huidje bruiner van kleurt en een kleur die veel warmte en energie uitstraalt. 

Zonde eigenlijk dat we deze kleur in Nederland dus associëren met slechts een paar (foute) dagen in het jaar. Maar des te meer reden om er op die paar dagen dan ook extra je best voor te doen. Jurkjes.nl heeft een bord gemaakt op Pinterest met de leukste inspiratie voor oranje outfits. Wij hebben hieronder voor jou de leukste outfits geselecteerd.
 
Less is more
Dat we met zijn allen in het oranje gekleed gaan en zwalkend over straat gaan schreeuwen, betekent niet dat we er ook allemaal als een gek bij moeten lopen. Less is more blijft het credo voor een stijlvolle en mooie outit. Een oranje maxi, basic jurkje of misschien wel rokje met top, is vaak al meer dan voldoende. 

 
Retrolicious
Vroeger wisten ze het wel. Of het nou op je muren hing, in je kast of op je tafel uitgestald stond; oranje was dé kleur. Denk aan flaphouden, gehaakte truitjes, sjaaltjes in het haar en hooggesloten halslijnen. Maak het af met een mooie retro bril, we gaan er tenslotte vanuit dat het een zonnige Koningsdag wordt.  

 
Orange ethnicity
Van Afrikaanse armcandy tot Tibetaanse jurken en Indiase pracht en praal. In het buitenland weten ze de kleur oranje wel te waarderen. Laat je inspireren door de etnische prachtheden. Denk overdadig veel juwelen, veel goud, printjes en - helemaal hot dit jaar - de kimono!

 
Oh en als oranje dan echt niet jouw kleur is, dan ga je toch in het rood-wit-blauw? Ook dit kan héél stijlvol zijn, kijk maar eens hier, hier en hier

Draag jij vaak de kleur oranje?