Lifestyle / Media
Media

Todrick Hall: van Broadway-ster tot YouTube-hit


Beroemd en geliefd in Amerika, maar net zo bekend als de achterdeur van Dries Roelvrink in Nederland. We hebben het over Todrick Hall. Wie? Een Broadway-ster op YouTube die de meest hilarische video’s regisseert. And it’s good!
 
Van parodieën op Disneyfilms tot kaskrakers als The Hunger Games, Todrick Hall is het geniale brein achter de reeks Disneyfilmpjes die domineren op YouTube. En niks niet amateuristisch. Hij beschikt over een rits acteurs, zangers en dansers die hun hand er niet voor omdraaien een rolletje te spelen in zijn video’s. Prachtige kostuums, een hilarisch script en mooie locaties maken het plaatje compleet. Ik – Marleen – ontdekte hem na zijn YouTube-parodie van Beyoncé’s Grown Woman. Sindsdien ben ik fan. 

– Enne, let vooral goed op de tekst die soms wordt gezongen. Hilarisch, maar met een kritisch randje –
 

De Disneyprinsesen zijn in deze video van Todrick goed opgedroogd. Helemaal volwassen en als echte 'grown women' imiteren ze Beyoncé's videoclip tot in detail perfect.


Zelf kan Todrick ook een aardig woordje zingen, en hij kan dansen. Dat doet hij in volle glorie in zijn versie van Assepoester, genaamd CinderFella. Het filmpje draagt ook nog eens een mooie boodschap met zich mee: Legalize Love. Of je nu hetero, gay of bi bent: iedereen kan zijn Disneysprookje waarmaken. Amen to that!


De Disneyfilm Belle en het Beest krijgt ineens een heel andere betekenis als Todrick ermee aan de haal gaat. Stop Belle in de ghetto in Amerika en kijk wat er gebeurt.


Maar de Disneydudez hebben ook wat te zeggen. Zeker als hun Disneyprinsesjes het met hun geliefde prinsen uitmaken. Want dan begin je toch gewoon een boyband? En Todrick speelt zelf ook een bescheiden rolletje. Als conciërge. Spot je 'm?


Niet alleen Disneyfilms moeten eraan geloven, ook andere grote films, zoals Mean Girls, giet Todrick in een ander jasje. Mean Boyz is zijn versie van hoe de school wordt gedomineerd door een bitch. Een gay bitch.


Of wat dacht je van The Wizzard of Oz, euhm, Ahh's in dit geval? Voor deze video werkte Todrick samen met de a capella-groep Pentatonix. Daar schreven we al eerder over. Gouden combi als je het ons vraagt.


Stel je eens voor: wat als The Hunger Games zich niet afspeelde in de tijd van Katniss Everdeen, maar in de tijd van de ghettochick Fatniss Everdeen? Zij denkt dat ze mee mag doen aan een eetwedstrijd. Heeft zij het even mis...


Ooit de film Chicago gezien? Doe dit dan maar gauw, want het is een heerlijke film. Net zo heerlijk als de Todrick-versie van het filmnummer Cell Block Tango. In plaats van zes moordlustige vrouwen, spelen zes schurken uit Disneyfilms de hoofdrol. Ontmoet deze dames in de Captain Hook Jail.


'I'm singing in the rain, I'm singing in the rain...' O nee, toch maar niet. Nee, Todrick laat in deze video zien dat je beter iets anders in de regen kunt doen. Zoals twerken. Een prachtig Broadway-sausje zoals we van hem gewend zijn is rijkelijk over de video gegoten.

Tot slot: als zelfs Queen B. herself fan van je is, dan heb je het in onze ogen toch echt wel gemaakt. Todrick haalde al zijn acteurs en dansers bij elkaar voor een flashmob in de Amerikaanse winkelketen Target op Beyoncé's nummer End of time. Dat ziet er toch geweldig goed uit?

Ook fan na het zien van deze video's? Je kunt Todrick Hall volgen op zijn YouTube-kanaal en op zijn Instagram om op de hoogte te blijven van zijn nieuwste projecten.

Kende jij Todrick Hall al? Welke video is jouw favoriet?