Lifestyle / Media
Media

Filmtip: De herkenbare comedy Walk of Shame

The morning after: bierlucht in je haar, een enorme kegel en wakker worden naast iemand die je niet kent. Het laatste wat je wilt is zoals in de film Walk of Shame nog in je uitgaansoutfit naar een belangrijke sollicitatie lopen.
 
De dag na een stevig avondje tequila’s tikken met je vriendinnen lig je het liefst met de dekens tot ver over je gezicht in je bed. Door de knallende koppijn, maar ook van pure schaamte omdat je weer op de bar stond te shaken.


Maar stel je eens voor dat je warme bedje nog zo’n vijftig kilometer verderop staat en je net als de hoofdrolspeelster in de film Walk of Shame van het huis van je onenightstand niet eerst naar huis kunt, maar gelijk door moet naar het sollicitatiegesprek van je leven. Lopend. In je outfit van de avond ervoor, zonder telefoon, met uitgelopen make-up en een walm bierlüft om je heen, geen flauw idee hebbende waar je bent en waar je naartoe moet.


Waar gaat Walk of Shame over?
Met maar acht uur om de droombaan van haar leven binnen te slepen, lijkt de toekomst van Meghan, een jonge nieuwsreporter in Amerika, in duigen te vallen. De paar uur die hieraan voorafging, bestaat uit een mix van liters drank, een knappe wildvreemde man met wie ze in bed belandt en een lange weg naar huis die ze lopend, zonder telefoon en zonder portomonnee, moet afleggen. En onderweg wordt ze ook nog eens van tippelen beschuldigd en slaat ze op de vlucht met een crimineel. 


Waarom moét je de film zien?
Het feit dat actrice Elizabeth Banks de hele film in dezelfde gele jurk rondloopt of haar onenightstand die echt een lust voor het oog is: er zijn genoeg redenen te noemen waarom deze film een echte must see is. Al is het alleen maar omdat het voor sommigen onder ons rete-herkenbaar is. Want wie heeft er nu niet tenminste één keer zelf de walk of shame moeten lopen?

Een echte aanrader dus om Walk of Shame met je (stap)vriendinnetjes a.k.a. De Kroegtijgers te zien. Om na de aftiteling natuurlijk lekker het nachtleven in te duiken. 

De romantische comedy Walk of Shame draait vanaf 22 mei in de Nederlandse bioscopen.