Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Badmode voor vrouwen met één borst

Vrouwen met een geamputeerde borst vanwege borstkanker proberen dit vaak te verbergen. Speciale kleding, borstprotheses en ook reconstructieve chirurgie komt te pas. De Finse Elina Halttunen denkt hier anders over.

“Vrouwen met één borst zijn net zo mooi”, vindt ze. Daarom ontwierp ze speciaal voor vrouwen met een geamputeerde borst badmode. Elina heeft tien jaar geleden vanwege borstkanker haar eigen borst moeten afstaan. Terwijl veel vrouwen hierna kiezen voor reconstructieve chirurgie, koos Elina hier niet voor. Ze heeft ervoor gekozen om van haar lichaam te houden zoals het is.

Monokini 2.0
Een mooie en krachtige gedachte, maar al snel ondervond ze problemen tijdens het winkelen. “Ik kon geen geschikt badpak of passende bikini vinden. Al snel bedacht ik me dat er misschien meer vrouwen waren met hetzelfde probleem”, zo vertelt ze aan DailyMail. Zo kwam ze op het idee om badmode te ontwerpen speciaal voor vrouwen met een geamputeerde borst. Onder het motto ‘Who says you need two?’ ontwierp ze in samenwerking met een team van Finse modeontwerpers de Monokini 2.0. 
 
Elina straalt in haar zelfontworpen bikini. 
 
Lotgenoten 
“Ik wil het niet verbergen, ik wil niet stoppen met zwemmen, ik wil geen operaties ondergaan en ik wil geen ongemakkelijke protheses. Ik wil zo vrij en actief zijn als dat ik mij voor mijn kanker voelde”, en de Monokini 2.0 geeft haar – en velen anderen – die kans. Haar lotgenoten waren zó enthousiast dat ze zichzelf opgaven voor de fotoshoot die aangekondigd was. “We staan versteld van de moed die vrouwen tonen en de positieve feedback die we krijgen", verteld de trotse Elina. "En de resultaten van de fotoshoot zijn prachtig."
 
 
'Who says you need two?', ben jij het hiermee eens? Wat vind jij van deze badmode speciaal voor vrouwen met een geamputeerde borst?