Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

8 immateriële verjaardagscadeautjes

Verjaardagen of andere partijen: het is soms maar lastig. Want wat geef je, in vredesnaam? Moet je weer met een cadeaubon aankomen? Nee! Sterker nog: je hoeft niet iets tastbaars te geven. 8 gave, immateriële cadeautjes.

Het is weer zover: je lover of vriendin is jarig. Al sinds augustus probeer je iets leuks te bedenken, maar nergens kun je iets vinden. Stop met zoeken: er zijn ook leuke, immateriële cadeautjes te geven. Cadeautjes die een heus gebaar vormen. En die zijn helemáál wat waard. Wij verzamelden er 8!
 
 
Surprise party
Veel mensen willen het, maar niet iedereen krijgt het: een surprise party. Waarom niet? Omdat je niet van je vrienden kunt verwachten dat ze kunnen ruiken dat je zo’n partijtje wilt, en als je ze erop aanstuurt, is het geen verrassing meer. Maar nu kan jij het verschil maken voor die ene vriendin, door haar een heuse surprise party te gunnen. Trommel al haar vrienden op om op tijd X op plaats X te zijn en lok Telma erheen met een briljante smoes. Ze komt binnen, het is stil en… SURPRISE! O, de blik op haar gezicht! Eigenlijk is het gewoon ook een cadeautje voor jezelf.

Geheel verzorgde dag
De meesten vinden het heerlijk: compleet in de watten gelegd worden. En veel hoeft dat niet te kosten! Verras je vriend of vriendin met een geheel verzorgde dag voor hem of haar. Breng ontbijt op bed, neem hem of haar mee naar jullie favoriete hotspot voor een heerlijk taartje en ga vervolgens iets doen waar hij of zij gek op is. Uiteraard sluiten jullie af met een geheel verzorgd diner door jou (of een cateringbedrijf, als je nog geen ei kunt koken) en een cocktail of vijf.
 

Striptease
Met de zoveelste boxer bij je lover aankomen, wil je niet meer. Maar ja, wat geef je dan? Het is niet zo moeilijk, hoor. Je moet alleen even dúrven. Geef hem een striptease, compleet met zestig lagen kleding en daaronder natuurlijk een superkittig setje. Korsetten, kousen en een Moulin Rouge-coupe doen de tric. Lok mr. Boyfriend naar je huis en leid hem via een pad van kaarsen en rozenblaadjes (go big or go home) naar je boudoir, waar jij met de meest verleidelijke blik in je ogen op hem wacht. Vergeten zal hij dit nooit. Nóóit. 
 
Elke dag een briefje
Goed, je hebt er wel wat spullen voor nodig, maar het idee achter dit cadeau is allesbehalve materieel. Schrijf een aantal briefjes voor iemand die je dierbaar is. Op elk briefje schrijf je een mooie of lieve boodschap. Je kunt ervoor kiezen om 31 briefjes te schrijven, zodat iemand een maand lang iedere dag een briefje kan lezen, maar meer kan natuurlijk altijd. Koop na het schrijven van de briefjes een mooie pot en doe daar de briefjes in. Pimp de pot (bijvoorbeeld met washitape), pak hem mooi in en voilà: een pot waar je vriendin iedere dag een briefje uit kan halen. Een pot geluk, dus!
 
Zelfgeschreven nummer
Enorm romantisch en superspeciaal: een zelfgeschreven lied voor je lover of een van je beste vriendinnen. Natuurlijk is het de bedoeling dat je het lied ook zingt, eventueel met een instrument erbij, als je dat speelt. Niet zo’n nachtegaaltje? Maak een mooi gedicht!
 

Back to the old days
Vroeger deden jij en je soulmate het continu: op vrijdagavond maskertjes opdoen, nagels lakken, bakken chips verslinden en de meest angstaanjagende thrillers kijken. Inmiddels is het even geleden, maar wat zou het leuk zijn om oude tijden te herbeleven. Doe dit gewoon! Ga met je beste vriendin terug in de tijd en organiseer een avond zoals die uit 2001. Zorg voor twee kakelverse logeerbedjes in je woonkamer, sla lekkere drank(jes) en jullie all time favorite snacks in en zet een magazijn aan verwenspulletjes klaar, van scrubs tot maskertjes. Stapel films erbij en oude tijden beleven maar!

Adoptiedier
Wil je je geliefde of BFF een beestje cadeau doen én iets goeds doen voor de wereld? Adopteer een dier! Via sommige instanties kun je allerlei dieren adopteren voor een bepaald bedrag per jaar, en dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ijsbeer, aap of neushoorn? Vaak krijg je bij het adopteren ook een certificaat, waarop staat dat je vriendin de eigenaar van het beest bent. Natuurlijk is het adopteren van zo’n dier symbolisch: de ijsbeer blijft gewoon lekker op de Noordpool. Is degene voor wie je een cadeau zoekt niet zo’n dierenfan, maar meer een natuurliefhebber? Delen van de natuur, zoals een stuk wad, kun je ook geven.

Heb jij weleens een immaterieel cadeau gegeven? Zo ja, wat?